Black Sabbath isi incheie activitatea, in 2017, cu sapte concerte pe care le va sustine in Marea Britanie

Black Sabbath isi incheie activitatea, in 2017, cu sapte concerte pe care le va sustine in Marea Britanie

Datele de concert au fost anuntate prin flyere impartite la festivalul britanic Download, unde Black Sabbath va concerta sambata. Tobosarul, care si-a anuntat recent proiectul muzical Day Of Errors, a renuntat rapid la ideea revenirii alaturi de formatie, iar locul sau a fost luat de Brad Wilk, fost membru al trupei Rage Against The Machine.

acum 73 luni (10 Jun 2016)

Datele de concert au fost anuntate prin flyere impartite la festivalul britanic Download, unde Black Sabbath va concerta sambata. Vor urma: Glasgow, pe 24 ianuarie, Leeds, pe 26 ianuarie, Londra, pe 29 si 31 ianuarie, si Birmingham, pe 2 si 4 februarie.

Intr-un interviu acordat in luna martie, chitaristul Tony Iommi a spus ca isi doreste ca ultimul concert al trupei sa aiba loc in Birmingham, orasul natal al formatiei.

Formatia Black Sabbath, supranumita creatoarea stilului heavy metal, a fost infiintata in 1968, in Birmingham. Numele Black Sabbath a fost preluat dupa filmul omonim al lui Boris Karloff din 1963. Albumul omonim de debut a fost inregistrat in noiembrie 1969, dar a fost lansat un an mai tarziu, alaturi de cel mai cunoscut disc al trupei, "Paranoid". Acesta din urma este si primul disc lansat impreuna cu solistul Ronnie James Dio, dupa plecarea lui Ozzy Osbourne din trupa. Dio a fost solistul formatiei Black Sabbath in perioadele 1979 - 1982 si 1991 - 1992. Piesele Black Sabbath au fost interpretate, intre altii, si de Ian Gillan, intre anii 1982 - 1984.

Black Sabbath a revenit pe scena in 2011, in formula clasica: Tony Iommi (chitara), Ozzy Osbourne (voce), Geezer Butler (bas) si Bill Ward (tobe). Tobosarul, care si-a anuntat recent proiectul muzical Day Of Errors, a renuntat rapid la ideea revenirii alaturi de formatie, iar locul sau a fost luat de Brad Wilk, fost membru al trupei Rage Against The Machine. Black Sabbath a lansat, in total 19 albume de studio, cel mai recent - "13" - datand din 2013. Discurile trupei au fost vandute in peste 70 de milioane de copii. Grupul a fost recompensat cu doua premii Grammy si a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame, in 2006. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro