Black Cube apare intr-o dezvaluire cu privire la desfasurarea unei operatiuni de discreditare a unui ONG din Ungaria

Black Cube apare intr-o dezvaluire cu privire la desfasurarea unei operatiuni de discreditare a unui ONG din Ungaria

Cu doua zile inainte de alegerile legislative din Ungaria, index.hu dezvaluie un caz de incercare de compromitere a unui ONG de ajutorare a imigrantilor implicand fosti agenti Mossad, serviciul intern de informatii al tarii vecine si un ziar apropiat Guvernului Viktor Orban, aflat la putere din 2010. Black Cube nu este la singura actiune de acest gen, aduce aminte index.hu, enumerand scandalul Cambridge Analytica, campania de denigrare a victimelor agresiunilor sexuale ale producatorului de filme Harvey Weinstein, dar si spionarea sefei DNA.

acum 74 luni (6 Apr 2018)

Cu doua zile inainte de alegerile legislative din Ungaria, index.hu dezvaluie un caz de incercare de compromitere a unui ONG de ajutorare a imigrantilor implicand fosti agenti Mossad, serviciul intern de informatii al tarii vecine si un ziar apropiat Guvernului Viktor Orban, aflat la putere din 2010.

Operatiunea de discreditare s-a desfasurat pe modelul spionajului in afaceri, cu companii fictive, site-uri special concepute, agenti asunsi sub diverse pseudonime si intalniri misterioase in strainatate, la Amsterdam, New York si Viena.

Conform index.hu, Andras Siewert, seful Migration Aid, a fost contactat in decembrie anul trecut de catre un barbat care s-a prezentat drept Grigori Alexsandrov si a pretins ca este directorul general al companiei britanice Smart InnoTech. Suspectand ca ar putea fi vorba de o tentativa de recrutare din partea unor servicii secrete straine, el a anuntat pe 3 ianuarie Biroul pentru Protectia Constitutiei (serviciul intern de spionaj, n.

La Viena, directorul Migration Aid s-a intalnit cu un barbat de varsta mijlocie si o tanara. Barbatul i-a vorbit despre un program de creare a unei baze de date biometrice despre imigranti, cu informatii personale si amprente digitale. Intalnirea a avut loc pe 12 februarie, tot la Viena, iar Andras Siewert a reusit sa faca poze cu partenerii sai de discutie.

Andras Siewert prezinta fotografii cu partenerii sai de discutii de la Viena FOTO index.hu

Mai tarziu, mai exact la 19 martie, Migration Aid a devenit tinta unui atac in presa. Publicand fragmente din discutiile purtate la cele doua intalniri, Magyar Idok, un ziar pro-guvernamental, a acuzat aceasta organizatie ca profita de valurile de refugiati pentru a-si umple conturile.

Potrivit index.hu, "Aleksandrov" si colega sa nu sunt "jurnalisti de investigatie sub acoperire". Acest barbat a mai folosit pseudonimul Nov... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro