Bizarerii despre oceane: de la "crema de soare" a coralilor la cascadele de sub apa

Bizarerii despre oceane: de la

Livescience.com a realizat un top al bizareriilor descoperite de oamenii de stiinta despre oceane: - In jur de doua treimi din vietatile marine nu se cunosc. - Cea mai mare bariera de corali din lume se afla in Marea Coralilor, in apropiere de Australia si este format din 3.000 de recifuri intinsi pe 2.600 de kilometri.

acum 55 luni (14 Mar 2018)

Multe aspecte care privesc oceanele lumii sunt un mister pentru oamenii de stiinta. Descoperiri din acest punct de vedere se fac an de an.

Livescience.com a realizat un top al bizareriilor descoperite de oamenii de stiinta despre oceane: - In jur de doua treimi din vietatile marine nu se cunosc. - Oamenii de stiinta inca nu au reusit sa vina cu o explicatie clara si sigura pentru sunetele care vin din adancuri. Cel puternic sunet produs in interiorul unui ocean a fost inregistrat in 1997 si se banuieste ca a fost produs de ruperea unui ghetar, insa nimeni nu stie cu exactitate. Aceste rauri si lacuri "submarine"sunt similare cu cele de pe pamant, avand inclusiv tarmuri si valuri. Se pare ca cea mai mare cascada cunoscuta de om s-ar afla intre Groenlanda si Islanda si ar fi sub apa. Aceasta ar fi de trei ori mai mare decat Angel Falls din Venezuela, considerata cea mai inalta de pe pamant. - Cercetatorii spun ca exista mult mai multe specii de delfini, balene si rechini decat au fost descoperite pana acum. - Cea mai mare bariera de corali din lume se afla in Marea Coralilor, in apropiere de Australia si este format din 3.000 de recifuri intinsi pe 2.600 de kilometri. Lumina ajunge pana la 100 de metri, ceea ce inseamna ca in mare parte din oceane este mereu intuneric. - Un singur mililitru din apa oceanelor contine un milion de bacterii si 10 milioane de virusi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro