Biserica Ortodoxa Romana promoveaza o campanie de interzicere prin Constitutie a casatoriilor homosexualilor

Biserica Ortodoxa Romana promoveaza o campanie de interzicere prin Constitutie a casatoriilor homosexualilor

In contextul numarului tot mai mare de state care accepta casatoriile intre persoane de acelasi sex, liderii religiosi se asteapta ca "tavalugul" sa vina si in tara noastra, acesta fiind si motivul pentru care se doreste contracararea fenomenului pentru impiedicarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

acum 71 luni (26 Dec 2015)

In contextul numarului tot mai mare de state care accepta casatoriile intre persoane de acelasi sex, liderii religiosi se asteapta ca "tavalugul" sa vina si in tara noastra, acesta fiind si motivul pentru care se doreste contracararea fenomenului pentru impiedicarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. In momentul de fata Constitutia Romaniei reglementeaza modul in care trebuie sa arate familia din Romania: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

La sfarsitul slujbei de Craciun de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anuntat initierea unei campanii de strangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei, astfel incat legea fundamentala sa prevada ca familia se intemeiaza intre un barbat si o femeie. "Este o initiativa civica pe care fratii nostri care iubesc familia crestina ar dori sa le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam si sa scrie acolo in Constitutie ca familia crestina are la baza codul familiei din Sfanta Scriptura - familia este tocmita dupa randuiala lui Dumnezeu - barbat si femeie.

Potrivit aceleiasi surse, inaltul prelat le-a mai spus credinciosilor ca "o mama nu naste prunci ca dupa cativa ani sa fie doar tarana, ci o mama naste prunci pentru cer.Iubiti credinciosi, Dumnezeu, prin intruparea sa si prin inviere, ne-a aratat ca nu doreste ca pamantul sa fie cel mai mare cimitir antropologic din univers. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro