Biserica lupta contra secetei: Patriarhia Romana ii indeamna pe credinciosii ortodocsi "sa intensifice rugaciunea pentru ploi"

Biserica lupta contra secetei: Patriarhia Romana ii indeamna pe credinciosii ortodocsi

"In aceasta perioada de seceta care afecteaza grav culturile agricole din intreaga tara cu numeroase consecinte asupra vietii oamenilor, Patriarhia Romana adreseaza un indemn staruitor ierarhilor, clericilor si credinciosilor ortodocsi sa intensifice rugaciunea pentru ploi linistite, aducatoare de rod bogat al pamantului, folositoare oamenilor si vietuitoarelor, conform indrumarilor din Liturghier si Molitfelni", se precizeaza in comunicatul emis de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

acum 83 luni (25 Jul 2015)

"In aceasta perioada de seceta care afecteaza grav culturile agricole din intreaga tara cu numeroase consecinte asupra vietii oamenilor, Patriarhia Romana adreseaza un indemn staruitor ierarhilor, clericilor si credinciosilor ortodocsi sa intensifice rugaciunea pentru ploi linistite, aducatoare de rod bogat al pamantului, folositoare oamenilor si vietuitoarelor, conform indrumarilor din Liturghier si Molitfelni", se precizeaza in comunicatul emis de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane. "

Indemnul la rugaciune pentru ploaie vine in contextul in care primele sase luni ale anului 2015 au stabilit un record de temperatura, potrivit raportului lunar al Administratiei Nationale Oceanice si Atmosferice (NOAA).Astfel, cea mai calda luna iunie din ultimii 135 de ani a fost cea din 2015.

"Temperatura medie globala la suprafata pamantului si oceanelor in iunie 2015 a fost cea mai ridicata pentru o luna iunie de la inceputul monitorizarilor, in 1880", a precizat Centrul National pentru Informatii de Mediu al NOAA.

Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat pentru Romania temperaturi medii peste valorile normale ale perioadei, dar si cantitati de precipitatii sub media inregistrata anual, inclusiv pentru luna august. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro