Biserica, invinsa inca o data de stiinta: de ce apeleaza oamenii la vrajitorie

Biserica, invinsa inca o data de stiinta: de ce apeleaza oamenii la vrajitorie

Chiar daca s-a demonstrat de foarte multe ori ca asa zisele vrajitoare care prezic viitorul sunt doar niste inventii, foarte multi oameni continua sa apeleze la serviciile lor si sa creada in presupusele predictii. Astfel, copilul incepe sa fie mult mai atent la ideea de necunoscut, sa constientizeze existenta ideii de viata ireala si sa-si doreasca sa afle ce este acest lucru" explica Victorita Dumitrache, psiholog si presedinte al Colegiului Psihologilor Ialomita.

acum 109 luni (2 Apr 2015)

Chiar daca s-a demonstrat de foarte multe ori ca asa zisele vrajitoare care prezic viitorul sunt doar niste inventii, foarte multi oameni continua sa apeleze la serviciile lor si sa creada in presupusele predictii.

Biserica, potrivit site-ului sfaturiortodoxe.ro., considera despre vrajitoare faptul ca: "Diavolul nu vrea ca toti oamenii sa inteleaga ca el exista.

Schimbari in copilarie

Dincolo de explicatiile pur biblice, mersul la ghicitoare sau crezul in horoscop au si o explicatie psihologica. La prima vedere, aceasta ar consta in faptul ca oamenii care cred in vrajitoare ar fi lipsiti de educatie si superficiali. Tot ceea ce conteaza este dorinta de afla misterele necunoscutului, a ceea ce se petrece dincolo de noi. Cu cat aceasta dorinta este mai mare, ea trebuie alimentata in mod constant, tocmai de aceea suntem tentati sa platim bani grei pentru a sti ce urmeaza sa se petreaca in viitorul nostru.

Aceasta dorinta incepe sa prinda contur inca din copilarie, in momentul in care parintii incep sa le vorbeasca celor mici despre rau, intuneric, Dumnezeu sau Diavol.

"In jurul varstei de noua ani, in mintea copilului are loc trecerea de la gandirea magica, la gandirea logica. Astfel, copilul incepe sa fie mult mai atent la ideea de necunoscut, sa constientizeze existenta ideii de viata ireala si sa-si doreasca sa afle ce este acest lucru" explica Victorita Dumitrache, psiholog si presedinte al Colegiului Psihologilor Ialomita.

Totul capata si mai mult sens, cand la maturitate se instaleaza ceea ce specialistii numesc: paracredinta - termen explicat prin ideea ca sunt oameni care cred in existenta unei vieti paralele cu cea pe care o traiesc, despre care doresc sa cunoasca o sumedenie de lucruri. Toti isi pun intrebari despre viata, moarte si ce e dincolo de ea" adauga psihologul Victorita Dumitrache.

Cititi si:

Si, totusi, exis... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro