Birocratia romaneasca "il omoara" pe mortul-viu de la Vaslui. Cand au stabilit judecatorii termenul pentru judecarea anularii actului de deces

Birocratia romaneasca

La aproape jumatate de an de cand a aflat ca este decedat in evidentele populatiei din Romania, Constantin Reliu, desi este viu in realitate, ramane mort in documentele oficiale, procedura privind redobandirea identitatii fiind una greoaie. Dosarul s-a aflat mai bine de o luna in faza de filtru, a verificarii documentelor, dupa care i-a fost repartizat termen de judecata pentru data de 4 iulie, la inceputul vacantei judecatoresti.

acum 25 luni (21 May 2018)

La aproape jumatate de an de cand a aflat ca este decedat in evidentele populatiei din Romania, Constantin Reliu, desi este viu in realitate, ramane mort in documentele oficiale, procedura privind redobandirea identitatii fiind una greoaie.

Barbatul de 63 de ani, originar din Barlad, a aflat ca este decedat in luna ianuarie anul curent, la punctul de frontiera din Aeroportul Otopeni.

Imediat ce a ajuns acasa, barbatul a formulat recurs impotriva sentintei aratand judecatorilor ca este "cat se poate de viu". Dosarul s-a aflat mai bine de o luna in faza de filtru, a verificarii documentelor, dupa care i-a fost repartizat termen de judecata pentru data de 4 iulie, la inceputul vacantei judecatoresti.

In tot acest timp, Reliu Constantin ramane o persoana fara identitate, fara acces la servicii publice, fara posibilitatea de se angaja sau a se deplasa in afara tarii.

Fara identitate, fara bani: "Este strigator la cer"

Cazul lui Constantin Reliu (63 de ani) din Barlad a facut inconjurul mapamondului, fiind preluat de presa internationala.

"Mama a avut un accident casnic, s-a oparit la maini, iar eu nici macar bani de pansamente nu am. Cu ultimii trei lei pe care ii mai avea in casa am luat niste spate de pui, sa fac ceva de mancare. Am fost la primarie sa platesc o taxa pentru actiunea in instanta, nici macar atata lucru nu am putut, pentru ca pentru ei sunt mort", relateaza Constantin Reliu.

Barbatul afirma ca doreste sa isi redobandeasca identitatea pentru a merge in Turcia, acolo unde, afirma el i-a ramas o proprietate si toate bunurile.

Te-ar putea interesa si:

Cum a fost declarat mort un vasluian care traia de 19 ani in Turcia. In urma sa, sotia s-a recasatorit, invocand in instanta ca sotul a murit in urma cutremurului

Ce se intampla daca barbatul mort in acte com... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro