Birchall, despre pregatirea presedintiei Consiliul UE: Fostul Executiv a batut pasul pe loc. Acum trebuie sa ne mobilizam si sa recuperam intarzierile

Birchall, despre pregatirea presedintiei Consiliul UE: Fostul Executiv a batut pasul pe loc. Acum trebuie sa ne mobilizam si sa recuperam intarzierile

"Decizia Guvernului de infiintare a Consiliului Interministerial pentru Pregatirea si Exercitarea Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene certifica eforturile noastre din ultimele luni de accelerare a organizarii pentru pregatirea Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene in primul semestru din 2019. "Pentru ambele obiective, ne-am mobilizat si am inceput sa recuperam intarzierile cauzate de inactiunea Guvernului tehnocrat, am prioritizat si am creat structuri operative care vor evalua si vor lua decizii in timp real, astfel incat tara noastra sa fie pe deplin pregatita sa raspunda provocarilor in perioada urmatoare", a punctat ministrul delegat pentru Afaceri Europene in comunicatul publicat de MAE.

acum 35 luni (28 Apr 2017)

"Decizia Guvernului de infiintare a Consiliului Interministerial pentru Pregatirea si Exercitarea Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene certifica eforturile noastre din ultimele luni de accelerare a organizarii pentru pregatirea Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene in primul semestru din 2019. Multumesc domnului presedinte Liviu Dragnea care ne-a sustinut inca de la inceput, inclusiv prin includerea in buget a unei file de buget separate pentru pregatirea Presedintiei", a declarat Ana Brichall in comunicatul de presa remis de MAE.

Potrivit comunicatului, intarzierile in pregatirea presedintei vor fi remediate prin constituirea Consiliul Interministerial, prin intermediul caruia vor fi stabilite "principalele linii directoare si prioritati de actiune" pentru anul 2019.

Din cuprinsul comunicatului reiese si faptul ca viitoare structura de lucru se va reuni trimestrial si va fi condus de prim-ministrul Grindeanu, din componenta sa urmand sa faca parte si alte institutii ale statului.

"Consiliul se va reuni trimestrial (sau in sedinte extraordinare ori de cate ori va fi nevoie) si va fi condus de catre premierul Grindeanu, iar in absenta prim-ministrului, Consiliul va fi condus de Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene. Din componenta Consiliului Interministerial mai fac parte ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, ministrul Mediului, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Apararii Nationale, ministrul Finantelor Publice, ministrul Justitiei, secretarul general al Guvernului si reprezentantul permanent al Romaniei pe langa Uniunea Europeana", se arata in comunicat.

"Pentru ambele obiective, ne-am mobilizat si am inceput sa recuperam intarzierile cauzate de inactiunea Guvernului tehnocrat, am prioritizat si am creat structuri operative care vor evalua si vor lua decizii in timp real, astfel incat tara noa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro