BIOGRAFIE: Cine este Corina Cretu, desemnata comisar european pentru Politica Regionala

BIOGRAFIE: Cine este Corina Cretu, desemnata comisar european pentru Politica Regionala

Corina Cretu si-a construit cariera politica in proximitatea fostului sef de stat, Ion Iliescu, fapt pe care nu l-a negat niciodata. Pe de alta parte, numele Corinei Cretu a fost implicat intr-un alt scandal, dupa ce hackerul "Guccifer" a facut public schimbul de email-uri dintre aceasta si fostul secretar de stat american Collin Powell, din perioada 2010-2011.

acum 99 luni (10 Sep 2014)

Corina Cretu si-a construit cariera politica in proximitatea fostului sef de stat, Ion Iliescu, fapt pe care nu l-a negat niciodata. Astfel, Cretu a fost alaturi de Iliescu in cele doua mandate, la Cotroceni, ceea ce a dus la aparitia, in presa vremii, a unor zvonuri privind existenta unor relatii extraprofesionale. Cretu a precizat, ulterior, in 2009, intr-un interviu pentru Revista Tango, ca a fost marcata de aceste zvonuri, informeaza Mediafax.

Pe de alta parte, numele Corinei Cretu a fost implicat intr-un alt scandal, dupa ce hackerul "Guccifer" a facut public schimbul de email-uri dintre aceasta si fostul secretar de stat american Collin Powell, din perioada 2010-2011. Powell a precizat, ulterior, ca nu si-a inselat sotia, cu care e casatorit de 50 de ani.

Corina Cretu are 47 de ani (s-a nascut la 24 iunie 1967 in Bucuresti). Ea a absolvit, in 1989, Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica, din cadrul ASE Bucuresti, si a urmat ulterior cursuri de specializare ca analist programator. Dupa absolvire, Corina Cretu s-a angajat la Intreprinderea de Masini Unelte din Blaj, unde a lucrat ca economist stagiar, pentru o scurta perioada (octombrie 1989 - ianuarie 1990). Ulterior, s-a transferat in Bucuresti, ocupand functia de analist-programator la Centrul de Calcul. Corina Cretu nu a ramas nici in presa o lunga perioada, ea renuntand si la cariera jurnalistica in 1992, cand s-a angajat ca expert la Cabinetul purtatorului de cuvant al presedintelui Romaniei, Ion Iliescu.

Corina Cretu si-a inceput efectiv cariera politica in 1997, cand a devenit secretar executiv al PDSR si sef al Departamentului Imagine si Relatii cu Mass media, din cadrul Consiliului National al PDSR

Mai multe pe Mediafax. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro