Bilantul mortilor in clubul din Oakland a crescut la 33 de persoane

Bilantul mortilor in clubul din Oakland a crescut la 33 de persoane

Aproximativ 30% din cladire a fost examinata pana duminica dupa-amiaza, au declarat oficialii intr-o conferinta de presa, iar multe victime ar mai putea fi gasite in restul de 70% din spatiu care a ramas de cercetat.

acum 43 luni (5 Dec 2016)

Cel putin 33 de persoane au fost confirmate moarte, inclusiv adolescenti si fiul unui deputat, in incendiul masiv care eviscerat depozitul convertit, in weekend, in spatiul unei petreceri dance electronic.

Numarul mortilor este asteptat sa creasca in timp ce echipajele de cautare rascolesc epava cladirii cu doua etaje. Aproximativ 30% din cladire a fost examinata pana duminica dupa-amiaza, au declarat oficialii intr-o conferinta de presa, iar multe victime ar mai putea fi gasite in restul de 70% din spatiu care a ramas de cercetat. Ei au cerut familiilor sa pastreze potentiale mostre de ADN, precum piepteni si periute de dinti, pentru a ajuta la identificari. Una dintre ele este un minor in varsta de 17 de ani, al carui nume nu va fi eliberat.

O echipa de urmarire penala a ajuns la locul incidentului ca o masura preliminara, a declarat primarul din Oakland, Libby Schaaf.

Cautarea pentru recuperarea corpurilor victimelor ar putea fi lunga si grea, deoarece pompierii lucreaza pentru a elimina resturile "literalmente galeata cu galeata intr-un mod metodic, grijuliu, atent si plin de compasiune", a declarat seful pompierilor din Oakland, Melinda Drayton.

Chiar si dupa au stins incendiul sambata, pompierii au considerat cladirea prea nesigura pentru o interventie de urgenta, asa ca nu au putut intra. Un incendiu din Oakland Hills, din 1991, a ucis 25 de persoane. Focul este considerat cel mai grav din Statele Unite de la incendiul din 2003 cand 100 de oameni au pierit intr-un club din Rhode Island. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro