Bilantul integritatii lui Liviu Dragnea este grav pe minus. Liderul PSD, imbogatit din evaziune si firma-paravan

ANAF a considerat actiunea ca fiind doar o modalitate prin care Bombonica a mascat o tranzactie imobiliara de vanzare-cumparare, stratagema menita sa o scape pe sotia lui Dragnea de plata unui impozit de 17 milioane de lei (peste patru milioane de euro). Aproape 200.000 de euro din evaziunea fostei sotii In 2012, Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman si-a declinat competenta in favoarea Parchetului General, unde a si trimis dosarul, invocand prezenta unui demnitar in dosar (fireste, era vorba de Liviu Dragnea, devenit deputat din partea PSD in 2012).

acum 78 luni (14 Dec 2016)

O condamnare definitiva, un dosar penal in curs de judecare, o plangere penala clasata dubios, o avere controversata si o firma bransata la bani publici, controlata prin apropiati.

Nu doar ca e condamnat penal la doi ani de inchisoare cu suspendare, dar Liviu Dragnea risca sa ajunga in puscarie daca va fi condamnat si in al doilea dosar penal care-l priveste, aflat acum in instanta.

Evaziunea fiscala a Bombonicai, clasata ciudat

Una din marile vulnerabilitati penale ale lui Liviu Dragnea este dosarul de evaziune fiscala deschis in 2011 in urma unei tranzactii dintre fosta sa sotie, Bombonica, si Hotel Turris SA. In 2009, Bombonicai i s-a "restituit" cladirea acelui hotel, de 1.528 de metri patrati. In propria declaratie de avere din iunie 2009, in care a mentionat "restituirea", Liviu Dragnea scria ca acea cladire era evaluata la peste 110 milioane de lei.

ANAF a considerat actiunea ca fiind doar o modalitate prin care Bombonica a mascat o tranzactie imobiliara de vanzare-cumparare, stratagema menita sa o scape pe sotia lui Dragnea de plata unui impozit de 17 milioane de lei (peste patru milioane de euro).

Prin urmare, ANAF a depus plangere penala pentru evaziune fiscala la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, in 2011.

Aproape 200.000 de euro din evaziunea fostei sotii

In 2012, Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman si-a declinat competenta in favoarea Parchetului General, unde a si trimis dosarul, invocand prezenta unui demnitar in dosar (fireste, era vorba de Liviu Dragnea, devenit deputat din partea PSD in 2012). Practic, procurorii au absolvit-o pe Bombonica Dragnea de orice acuzatie de evaziune fiscala, in ciuda evidentelor. Nu intamplator: in acest moment, firma Hotel Turris SA ii datoreaza lui Dragnea aproape 200.000 de euro. Bani proveniti din inchirierea cladirii hotelului de catre Hotel Turris SA de la persoana fizica Liviu Dragnea.

Domeniu de nabab din venituri de bugetar <... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro