Bilantul deceselor provocate de uraganul Harvey a crescut la 18

Bilantul deceselor provocate de uraganul Harvey a crescut la 18

Acest avertisment a fost ilustrat de ordinul de evacuare de urgenta emis de comitatul Brazoria, la sud de Houston, din cauza unor brese intr-un dig. De asemenea, 3.000 de locuinte au fost inundate de apa care s-a scurs din barajele Addicks si Barker, iar mai multe poduri si drumuri s-ar fi rupt sau dau semne ca se vor rupe din cauza greutatii si fortei apei.

acum 29 luni (30 Aug 2017)

Bilantul este realizat pe baza declaratiilor publicului, in conditiile in care o parte dintre victime au fost luate de apa, iar cadavrele lor nu au fost recuperate. Brown, transformat initial in adapost, a primit deja 10.000 de oameni, adica dublu fata de capacitatea sa.

Agentiile federale si locale au anuntat ca au salvat peste 13.000 de oameni zona Houston si in orasele din jur.

In plus, primarul Houstonului, Sylvester Turner, a impus restrictii de circulatie de la miezul noptii pana la ora 5. Cei care incalca ordinul vor fi opritie de fortele de ordine, interogati, perchezitionati si arestati, a declarat seful politiei din al patrulea oras ca marime al SUA.

Decizia a fost luata dupa ce s-au inregistrat o serie de jafuri in timpul inundatiilor provocate de uraganul Harvey.

"Suntem inca in faza de raspuns de urgenta, in care apararea vietilor si asigurarea securitatii locuitorilor este o prioritate", a subliniat marti un reprezent de rang inalt al Agentiei federale pentru situatii de urgenta (Fema), intr-o teleconferinta.

Acest avertisment a fost ilustrat de ordinul de evacuare de urgenta emis de comitatul Brazoria, la sud de Houston, din cauza unor brese intr-un dig.

De asemenea, 3.000 de locuinte au fost inundate de apa care s-a scurs din barajele Addicks si Barker, iar mai multe poduri si drumuri s-ar fi rupt sau dau semne ca se vor rupe din cauza greutatii si fortei apei.

Locuintele de pe o raza de 2,4 kilometri in jurul unei uzine chimice din Crosby au fost evacuate, dupa ce conducerea a anuntat ca aceasta a fost inundata si ca exista riscul de explozie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro