"Bilant" in fata internetului: ce planuri de digitalizare avea ultimul ministru din cabinetul Sorin Grideanu

Timp de doua ore, Augustin Jianu a raspuns intrebarilor de pe Reddit. "[...] era menita sa centralizeze toate resursele IT din administratia publica si sa ofere servicii de eGuvernare si servicii suport.

acum 40 luni (4 Jul 2017)

Timp de doua ore, Augustin Jianu a raspuns intrebarilor de pe Reddit. Au fost insa si detalii despre cum se intampla sedintele si cum a fost perioada in guvern.

Una dintre ideile lui Jianu, in timpul mandatului sau, era sa implementeze prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) un sistem de monitorizare, deoarece, momentan, activitatea se desfasoara necoordonat pe acelasi etern "suport hartie". Cand a venit vorba de GovITHub, o initiativa de digitalizare a guvernarii lui Dacian Ciolos, Jianu a spus ca e o pierdere nesustinerea unui astfel de proiect.

"Cu siguranta nu s-au finalizat toate proiectele incepute si nu mi-a placut faptul ca in campania electorala a fost promovata platforma politica a lui Ciolos pe pagina de fb a GovITHub.

Referitor la perioada cu Ciolos premier, fostul ministru sustine ca a colaborat bine cu cei trei ministri care au detinut portofoliul MCSI, pe cand era director CERT-RO.

El a amintit si ca voia sa infiinteze Agentia Nationala pentru Servicii Electronice si Cloud. "[...] era menita sa centralizeze toate resursele IT din administratia publica si sa ofere servicii de eGuvernare si servicii suport. In viziunea mea ar fi simplificat procesul de interoperabilizare si ar fi oferit cetatenilor o interfata unica in interactiunea cu statul".

In incheiere, discutia fiind mai lunga si poate fi urmarita pe Reddit, s-ar putea sa-l vedem pe Jianu intr-un startup din domeniul fintech. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro