Bilant. Cate zile au chiulit Dragnea si Tariceanu

Bilant. Cate zile au chiulit Dragnea si Tariceanu

14 sedinte ale Camerei Deputatilor au fost conduse de Liviu Dragnea, dintr-un total de 58 Guvernul este in continuare principalul initiator al proiectelor legislative care chiar ajung legi, spre deosebire de initiativele parlamentarilor care, din diferite motive (inclusiv lipsa de sustinere politica) raman mult timp in sertarele Parlamentului sau sunt respinse. 16 sedinte ale Senatului au fost conduse de Calin Popescu Tariceanu dintr-un total de 63 Studiul scoate in evidenta faptul ca principal la treaba a Parlamentului in prima parte a anului 2017 a fost sa adopte ordonantele de urgenta initiate de Guvern, sau sa le respinga, cum a fost cazul celebrei ordonante 13 "Romania are o mare problema cu reglementarea prin ordonante, iar prima sesiune parlamentara confirma acest trend ingrijorator pentru calitatea reglementarilor.

acum 81 luni (29 Aug 2017)

In primele sase luni de mandate, parlamentarii s-au ocupat sa-si angajeze cunostintele in staff-urile parlamentare, au organizat mese rotunde, iar liderii celor doua Camere au chiulit pe capete, dupa cum arata un raport IPP.

La Camera Deputatilor, in prima sesiune a anului 2017 (incluzand si sedintele comune cu Senatul) au fost 58 de sedinte de plen. Doar la 14 (24%) dintre acestea a participat si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, majoritatea acestor sedinte fiind conduse de catre deputatul Gabriel Vlase, vicepresedintele PSD al Camerei Deputatilor. Din aprilie 2017, sedintele sunt conduse, de regula, de catre Florin Iordache, ajuns la randul sau vicepresedinte al Camerei Deputatilor dupa ce si-a dat demisia din functia de ministru al Justitiei ca urmare a OUG 13.

PMP cere schimbarea lui Dragnea

Valeriu Steriu, chestor al Camerei Deputatilor si ales al PMP, a declarat la inceputul lunii august ca ar trebui sa aiba loc schimbarea lui Liviu Dragnea de la sefia Camerei.

La Senat, in perioada 4 ianuarie - 30 iunie 2017 au fost 41 sedinte de plen ordinare, 3 sesiuni extraordinare si 19 sedinte comune, rezultand un total de 63 de sedinte. Majoritatea sedintelor Senatului au fost conduse de vicepresedintele Claudiu Manda (PSD), de Niculae Badalau, celalalt vicepresedinte PSD al Senatului, iar o parte de Mihai Gotiu (USR).

Presedintii celor doua Camere au tendinta sa absenteze de la a conduce lucrarile plenului, lucru care, in opinia IPP, incurajeaza chiulul si in randul parlamentarilor de rand. "Avand in vedere faptul ca a inceput o noua legislatura, o astfel de discutie si decizie de a modifica programul de lucru trebuie sa aiba loc urgent. Problema prezentei s-a cronicizat in Parlament, iar de rezolvarea acestui aspect sunt chemati sa se ocupe chiar din conducerea Camerelor, ei insisi fiind afectati de acest comportament in momente considerate import... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro