Bike Fest, weekend pe doua roti: bucurestenii pedaleaza pentru un stil de viata sanatos si mai prietenos cu mediul

Bike Fest, weekend pe doua roti: bucurestenii pedaleaza pentru un stil de viata sanatos si mai prietenos cu mediul

Organizatia Green Revolution, care organizeaza Bike Fest, se concentreaza sa promoveze cu ajutorul evenimentelor de acest gen mai putin natura competitiva a pedalatului si mai degraba un set de valori legate de educatia ecologica si importanta promovarii unor mijloace de transport alternativ in marile aglomerari urbane. Astfel, sub pretextul Bike Fest, cei de la Green Revolution vor, in primul rand, sa atraga atentia asupra felului in care o simpla bicicleta poate duce la un stil de viata mai sanatos pentru noi si pentru cei din jurul nostru.

acum 51 luni (2 Sep 2016)

A sasea editie a Bike Fest promite sa aduca alaturi mai multi bucuresteni ca niciodata, pentru a promova un stil de viata sanatos si mai prietenos cu mediul inconjurator. Chiar daca organizatorii vor oferi cadouri celor mai buni dintre participanti la competitiile organizate cu aceasta ocazie, scopul pentru care oamenii se vor intalni sambata si duminica la Palatul Parlamentului depaseste ideea de competitie in sine.

Organizatia Green Revolution, care organizeaza Bike Fest, se concentreaza sa promoveze cu ajutorul evenimentelor de acest gen mai putin natura competitiva a pedalatului si mai degraba un set de valori legate de educatia ecologica si importanta promovarii unor mijloace de transport alternativ in marile aglomerari urbane.

Astfel, sub pretextul Bike Fest, cei de la Green Revolution vor, in primul rand, sa atraga atentia asupra felului in care o simpla bicicleta poate duce la un stil de viata mai sanatos pentru noi si pentru cei din jurul nostru. Vrem ca aceasta comunitate sa creasca si sa impartaseasca cu cat mai multi romani pasiunea pentru protejarea mediului inconjurator si pentru limitarea noxelor din aer, a punctat Carmen Ileana Moldovan.

Aceasta a mai subliniat ca Bike Fest este un eveniment care demonstreaza ca autoritatile publice si mediul ONG pot conlucra pentru a dezvolta proiecte necesare pentru comunitate. Din acest punct de vedere Bike Fest este un eveniment de succes care ne aduce laolalta pentru a atinge acelasi tel: promovarea unor valori care sunt indispensabile dezvoltarii durabile."

In cadrul evenimentului din 3 si 4 septembrie se va desfasura si competitia de cyclo-cross Urban Race, un traseu care va putea fi parcurs in interiorul curtii Palatului Parlamentului, dar si in exteriorul sau, cat si pe principalele bulevarde ale orasului. Se va desfasura si cursa de viteza Speed Race, pe aleile principale ale Parcului Izvor, cu cate doi participanti pe cursa, in timp ce cuplurile pot participa la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro