Bicarbonatul de sodiu, praful de curatat bun la toate care poate inlocui produsele scumpe din comert

Bicarbonatul de sodiu, praful de curatat bun la toate care poate inlocui produsele scumpe din comert

Heather McGregor este o scriitoare si prezentatoare de televiziune britanica populara in Marea Britanie sub numele de "Doamna Maruntis", gratie sfaturilor oferite familiilor care nu vor sa arunce banii pe fereastra cand au la indemna solutii simple, dar pe care le ignora preferand sa plateasca mai mult pentru a rezolva diverse treburi casnice. Pentru ca este o substanta alcalina, poate dizolva si murdaria de pe o multime de suprafete, acesta fiind procesul pe care se bazeaza o multime de produse de curatat care pot fi cumparate din comert la preturi destul de piperate.

acum 110 luni (12 Oct 2014)

Heather McGregor este o scriitoare si prezentatoare de televiziune britanica populara in Marea Britanie sub numele de "Doamna Maruntis", gratie sfaturilor oferite familiilor care nu vor sa arunce banii pe fereastra cand au la indemna solutii simple, dar pe care le ignora preferand sa plateasca mai mult pentru a rezolva diverse treburi casnice. McGregor este de parere ca o familie poate economisi o suma frumusica de bani daca ar renunta sa mai achizitioneze o gama larga de produse de curatat din comert si ar apela in schimb la, aparent, banalul bicarbonat de sodiu.

Gratie proprietatilor de neutralizare, praful de bicarbonat de sodiu poate elimina mirosurile neplacute din frigider sau din covoare, in timp ce textura sa granulata ajuta la curatare. Pentru ca este o substanta alcalina, poate dizolva si murdaria de pe o multime de suprafete, acesta fiind procesul pe care se bazeaza o multime de produse de curatat care pot fi cumparate din comert la preturi destul de piperate.

In urma mai multor experiemente cu bicarbonat de sodiu folosit ca praf, transformat in pasta sau solutie cu ajutorul apei sau otetului, publicatia Daily Mail a oferit un ghid al celor mai eficiente modalitati in care se poate utiliza bicarbonatul de sodiu.

Face luna geamul cuptorului

Mizeria de pe geamul cuptorului poate fi curatata mult mai repede daca folosim o pasta obtinuta din bicarbonat si apa, decat daca imprastiem praful ca atare, uscat. Pentru o curatare eficienta folositi o racleta din plastic (obiect folosit pentru a indeparta gheata de pe parbriz - n.r.).

Reda stralucirea agintariei

Bijuteriile sau alte obiecte din argint care isi pierd stralucirea si se innegresc in timp pot fi recuperate tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Chiar daca obiectele pot fi curatate si prin frecarea cu pasta aplicata pe o bucata de material moale, mai comod si la fel de eficien... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro