Bicarbonatul de sodiu, otrava sau leac magic? Medic: "E ca si cand ai consuma un pahar de tuica pentru a te incalzi"

Bicarbonatul de sodiu, otrava sau leac magic? Medic:

Nu folositi pulberea de bicarbonat direct pe dinte La fel de recomandat de "specialistii" care au invadat internetul este inlocuirea pastei de dinti cu un amestec intre acest bicrabonat minune si suc de lamaie. Pe langa aceste efecte grave, consumul excesiv de bicarbonat poate avea si alte efecte adverse, de la edeme localizate in zona fetei sau chiar generalizate, retentie de apa, dar si hipertensiune arteriala.

acum 80 luni (13 Jan 2017)

Bicarbonatul - ca tratament - este idicat, dar cu rezerve si cu multa precautie, si asta pentra ca, daca este consumat excesiv, poate sa faca ravagii in corp pe termen lung.

Cel mai des, bicarobonatul este prezentat ca o adevarata binefacere pentru persoanele care sufera de reflux gastroesofagian, arsurile la stomac, asa cum sunt ele conoscute in popor. Medicii spun ca, bicarbonatul poate fi de ajutor pentru moment, in caz de urgenta, daca in casa nu exista un pansament gastric. Folosit pe termen lung poate aparea fenomenul de rebound, aciditatea se intensifica si va accentua predispozitia spre ulcer. Bicarbonatul nu te omoara, dar e ca si cand te-ai incalzi cu un pahar de tuica. Nu folositi pulberea de bicarbonat direct pe dinte

La fel de recomandat de "specialistii" care au invadat internetul este inlocuirea pastei de dinti cu un amestec intre acest bicrabonat minune si suc de lamaie.

"Este o mare greseala sa periem dintii direct cu biarbonatul de sodiu cumparat din magazin. In plus, periajul cu bicarbonat de sodiu efectuat incorect poate produce o serie de rani ale gingiilor. Intr-adevar bicarbonatul curata foarte bine si deschide culoarea dintelui pana la cea naturala, dar nu este indicat deloc sa fie folosit direct pe dinte. Si in cabinetul stomatologic se foloseste tot bicarbonatul de sodiu, dar intr-o anumita compozitie, este o pasta speciala utilizata in periajul profesional. Sucul de lamaie este un acid care poate produce demineralizarea smaltului dintelui, iar asta inseamna inceput de carie, " expica Cnelia Vartolomei, medic stomatolog.

Acesta a adaugat ca bicarbonatul poate fi folosit in igiena orala, acasa, dar nu excesiv pentru ca nici macar periajul profesionist nu este indicat sa se faca foarte des, cel mult de doua ori pe an. In combinatie cu apa (o lingurita de pudra la o cana cu apa) bicarbonatul se poate folosi pentru periajul dintilor si al gingiilor la copiii mici, care inca nu stiu sa scuipe pasta de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro