"Biblioteca viitorului" incepe sa prinda tot mai mult contur intr-o padure de langa Oslo

Proiectul a inceput in 2014, cand Katie Paterson (in centrul imaginii) a obtinut autorizatia de a planta 1.000 de copaci intr-o padure de langa Oslo in scopul de a fi folositi peste 100 de ani ca materie prima pentru publicarea a 100 de carti lasate in forma de manuscris in Biblioteca Publica din capitala Norvegiei.

acum 85 luni (28 Jun 2017)

Cei o mie de copaci plantati acum trei ani pentru "Biblioteca viitorului" se inalta semeti spre cer, in timp ce diversi scriitori isi lasa manuscrisele intr-un loc sigur pentru a fi publicate abia peste 97 de ani. Proiectul a inceput in 2014, cand Katie Paterson (in centrul imaginii) a obtinut autorizatia de a planta 1.000 de copaci intr-o padure de langa Oslo in scopul de a fi folositi peste 100 de ani ca materie prima pentru publicarea a 100 de carti lasate in forma de manuscris in Biblioteca Publica din capitala Norvegiei.

"Sper ca autorii de astazi si din deceniile urmatoare sa spuna ceva despre epoca lor", afirma la randul ei Paterson. "Cred ca va fi interesant pentru cei care vor putea citi manuscrisele peste o suta de ani, pentru ca ei vor putea medita alunecand in timp", a adaugat ea.

In conditiile in care nu se stie ce forma va lua cartea in urmatoarele decenii, David Mitchell a apreciat anul trecut ca " este un vot de incredere in viitorul culturii". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro