Biblia, cartea care fascineaza omenirea din cele mai vechi timpuri. Explicatii pentru afirmatia "Este stiinta stiintelor"

Biblia, cartea care fascineaza omenirea din cele mai vechi timpuri. Explicatii pentru afirmatia

Toate scrierilor sfintilor parinti ne explica Biblia" Cuprinsul Bibliei VECHIUL TESTAMENT Facerea (Geneza) Iesirea - a doua carte a lui Moise Leviticul - cartea a treia a lui Moise Numerii Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise Cartea lui Iosua Navi Cartea Judecatorilor Cartea Rut Cartea intaia a Regilor Cartea a doua a Regilor Cartea a treia a Regilor Cartea a patra a Regilor Cartea intaia Paralipomena (intaia a Cronicilor) Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) Cartea intaia a lui Ezdra Cartea lui Neemia (a doua Ezdra) Cartea Esterei Cartea lui Iov Psalmi Pildele lui Solomon Ecclesiastul Cantarea Cantarilor Isaia Ieremia Plagerile lui Ieremia Iezechiel Daniel Osea Amos Miheia Ioil Avdie Iona Naum Avacum Sofonie Agheu Zaharia Maleahi Cartea lui Tobit Cartea Iuditei Cartea lui Baruh Epistola lui Ieremia Cantarea celor trei tineri Cartea a treia a lui Ezdra Cartea intelepciunii lui Solomon Cartea intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) Istoria Susanei Istoria omorarii balaurului si a sfaramarii lui Bel Cartea intai a macabeilor Cartea a doua a macabeilor Cartea a treia a macabeilor Rugaciunea regelui Manase NOUL TESTAMENT Sfanta Evanghelie dupa Matei Sfanta Evanghelie dupa Marcu Sfanta Evanghelie dupa Luca Sfanta Evanghelie dupa Ioan Faptele Sfintilor Apostoli Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel Epistola a doua catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel Epistola catre Efeseni a Sfantului Apostol Pavel Epistola catre Filipeni a Sfantului Apostol Pavel Epistola catre Coloseni a Sfantului Apostol Pavel Epistola intaia catre Tesaloniceni a Sfantului Apostol Pavel Epistola a doua catre Tesaloniceni a Sfantului Apostol Pavel Epistola intaia catre Timotei a Sfantului Apostol Pavel Epistola a doua catre Timotei a Sfantului Apostol Pavel Epistola catre Tit a Sfantului Apostol Pavel Epistola catre Filimon a Sfantului Apostol Pavel Epistola catre Evrei a Sfantului Apostol Pavel Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Petru A doua epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Petru Intaia epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Ioan A doua epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Ioan A treia epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Ioan Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iuda Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul TOP 50 Carti, cu descrierea psihologului David: Psihologul si profesorul Daniel David a alcatuit o lista de 50 de carti esentiale in demersul de a deveni o persoana culta si educata, potrivit "Adevarul".

acum 49 luni (14 Sep 2016)

Din punctul de vedere al mesajului, Biblia este o saga ce reda in mod coerent si irezistibil teme eterne, fundamentale si general-umane: eliberarea unui popor, rezistenta permanenta la opresiune si lupta pentru egalitate sociala. Ea exprima elocvent sentimentul profund al posedarii unei origini, al experientei si destinului comun atat de necesare supravietuirii oricarei comunitati umane. "Pentru cei care au mai dat pe la biserica se stie cum a aparut Biblia si de cine a fost scrisa. Este descoperirea lui Dumnezeu pe care a facut-o lumii prin Moise, care a fost chemat de Dumnezeu pe muntele Sinai si caruia, pentru prima data i s-au dat tablele legii - cele 10 porunci. Pana atunci, mii de ani, oamenii nu au avut Scriptura, darsfintii parinti spun ca aceste mii de ani pot fi milioane sau miliarde, mai putina importanta are asta. Ceea ce este important este ca oamenii nu au avut Biblie, dar isi spuneau din tata-n fiu ceea ce trebuie sa faca fata de Dumnezeu si fata de propria constiinta", ne spune preotul Vasile Spataru, discipol al parintelui Cleopa, de la biserica Sf. greaca), denumite si carti deuterocanonice sau apocrife, si Noul Testament, alcatuit din cele patru Evanghelii plus Faptele Apostolilor (al doilea volum la Evanghelia dupa Luca), Epistolele pauline, Epistolele catolice si Apocalipsa. Numai 8 din cele 27 de carti din Noul Testament sunt scrise in mod cert de autorii carora le sunt atribuite. "Primele carti din Vechiul Testament sunt scrise de Moise sub indrumarea Sfantului Duh. Are 53 de carti, iar Noul Testament are 27 de carti. De altfel, sub indrumarea Sfantului Duh s-a scris tot ce s-a scris in Biblie. 80 de carti, zeci de autori "Nu este intamplator ca Biblia are 80 de carti pentru ca are legatura foarte mare cu viata noastra si cu anii nostri pe care ii traim pe Pamant. Media de viata pentru om ar fi trebuit sa fie de 40 de ani. Atunci Moise a urcat din nou pe Muntele Sinai si a postit alte 40 de zile si 40 de nopti si s-a rugat lui Dumnezeu, cerand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro