Bibiana Stanciulov, furnizoarea de dulceturi a Casei Regale, a inventat un magiun de dovleac 100% natural

Bibiana Stanciulov, furnizoarea de dulceturi a Casei Regale, a inventat un magiun de dovleac 100% natural

De la dulceata de topinambur si cea momordica pana noua dulceata de aronia, Bibiana Stanciulov si-a dorit sa puna in valoare cateva legume si fructe uitate de mult timp, prin procesare fara zahar adaugat, fara nimic chimic, la temperatura menajanta, pentru a obtine alimentele functionale. Procesul de fabricatie dureaza pana la 14 ore, spre deosebire de industria obisnuita, care fabrica un magiun in 20 de minute Gustul dovleacului copt de bunici Ca si celelalte produse obtinute in fabricuta din Arges, Magiunul de dovleac Topoloveni are un brevet de inventii recunoscut de OSIM, care face legatura intre inceputul secolului trecut si inceputul secolului pe care il traim .

acum 28 luni (9 Nov 2017)

Alimentele sanatoase au un grad de satietate mult mai ridicat decat produsele obtinute cu conservanti chimici sub orice forma (E-uri, coloranti, etc...), astfel incat, daca fiecare si-ar face un calcul elementar, ar constata ca plateste aceeasi suma de bani pentru cosul zilnic, dar are avantajul major al mentinerii sanatatii si a unui nivel calitativ al vietii ridicat. In aceeasi economie a familiei intra, la un inalt nivel, plata cu consultatiile la medic - pentru diverse maladii, medicamentele care vor fi absolut necesare daca nu se respecta hrana", explica, pentru Adevarul, Bibiana Stanciulov. De la dulceata de topinambur si cea momordica pana noua dulceata de aronia, Bibiana Stanciulov si-a dorit sa puna in valoare cateva legume si fructe uitate de mult timp, prin procesare fara zahar adaugat, fara nimic chimic, la temperatura menajanta, pentru a obtine alimentele functionale. "Am considerat ca dovleacul, atat de gustos, ar trebui testat ca magiun pornind de la ideea ca doar eliminarea apei in mod menajant nu va conduce la un produs care sa nu fie deosebit si delicios. Ca intotdeauna ne-am informat mai intai de la nutritionisti referitor la calitatile dovleacului crud. Am descoperit cu o incantare deosebita ca aceasta leguma are cel mai scazut nivel de calorii ( doar 26 la 100 de grame); este o sursa bogata de fibre dietetice, anti-oxidanti etc fiind recomandat de dieteticieni in controlul colesterolului si in programele de reducere a greutatii", explica Bibiana Stanciulov. Iar faptul ca dovleacul este o sursa bogata de cupru calciu potasiu si fosfor, de vitamine din coplexul B dar si de vitamina A, i-au garantat ca face o alegere buna. "Am descoperit cu surpriza placuta, din studiile stiintifice realizate, ca la 100 de grame contine necesarul de vitamina A dintr-o zi. "Ar fi bine sa incerce fiecare, acasa, sa decojeasca un dovleac si sa calculeze cat timp i-a luat" Si-a gasit cativa furnizori locali si s-a pus pe treaba apeland la o metoda bazata pe evapora... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro