Bercea Mondial, acuzatii grave la adresa lui Traian Basescu. Presedintele a primit bani pentru influentarea unor magistrati

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a declarat, vineri, la Tribunalul Constanta, ca jumatate din banii pe care familia sa i-a dat lui Mircea Basescu pentru a-l scoate din inchisoare au ajuns la Traian Basescu pentru ca acesta sa intervina la diversi magistrati, informeaza Mediafax. Initial, el nu a mai dorit sa dea declaratii spunand ca inainte de asta doreste sa faca un denunt la DNA Constanta ca in septembrie 2010 i-a dat bani lui Mircea Basescu pentru ca acesta sa-l scape de inchisoare pe Florin Anghel, fiul sau, prin intermediul unui actual judecator la Curtea de Apel Constanta. El a mai afirmat ca, dupa data de 20 februarie 2011, cand a fost arestat pentru tentativa de omor, Marian Capatana a venit la sotia si la fiul sau, Florin, spunand ca a fost trimis de catre Mircea Basescu sa-i dea bani pentru a-l scapa din inchisoare. Trebuiau influentati magistrati de la Curtea de Apel Craiova si de la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a mai spus Bercea Mondial, care a precizat ca printre numele vehiculate la care ar fi urmat sa se intervina se afla si cel al Liviei Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

acum 113 luni (30 Jan 2015)

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a declarat, vineri, la Tribunalul Constanta, ca jumatate din banii pe care familia sa i-a dat lui Mircea Basescu pentru a-l scoate din inchisoare au ajuns la Traian Basescu pentru ca acesta sa intervina la diversi magistrati, informeaza Mediafax. "Ginerele meu este de opt luni la inchisoare pentru ca a spus: ┬źnasule, da-mi banii lui socrul meu┬╗ si nasul este afara", a afirmat Bercea Mondial la scurt timp dupa ce a intrat in sala de judecata.

Initial, el nu a mai dorit sa dea declaratii spunand ca inainte de asta doreste sa faca un denunt la DNA Constanta ca in septembrie 2010 i-a dat bani lui Mircea Basescu pentru ca acesta sa-l scape de inchisoare pe Florin Anghel, fiul sau, prin intermediul unui actual judecator la Curtea de Apel Constanta.

Apoi, el a spus ca isi mentine declaratia data in faza de urmarire penala, pe data de 26 iunie 2014.

Bercea Mondial a povestit ca, dupa botezul nepoatei sale, fiul sau, Florin, a fost retinut pentru ultraj contra bunelor moravuri, iar atunci el a mers la Mircea Basescu sa-l roage sa-l ajute. Basescu i-ar fi cerut suma de 20.000 de euro, iar in prezenta sa a sunat un magistrat, in prezent judecator la Curtea de Apel Constanta, a povestit Bercea. El a mentionat ca la scurta vreme dupa acest episod fiul sau a fost pus in libertate de Tribunalul Slatina, iar ulterior a primit o condamnare de opt luni de inchisoare cu suspendare.

El a mai afirmat ca, dupa data de 20 februarie 2011, cand a fost arestat pentru tentativa de omor, Marian Capatana a venit la sotia si la fiul sau, Florin, spunand ca a fost trimis de catre Mircea Basescu sa-i dea bani pentru a-l scapa din inchisoare. Banii au fost dati lui Mircea Basescu de sotia mea, de Florin si Izaura, dupa care nasul l-a trimis pe Marian Capatana sa verifice daca banii sunt adevarati sau falsi.

El a precizat ca a fost pus in libertate de sase ori de catre Tribunalul Olt, dar de tot atatea ori Curtea de Ape... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro