Benzile pentru transportul public. Viena vs Bucuresti

Benzile pentru transportul public. Viena vs Bucuresti

Doamna Gabriela Firea, Primar General Domnule Mircea Krips, reprezentant PMB pe langa Primaria orasului Viena Subscrisa Asociatia Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), reprezentata prin Presedinte Marian Ivan, va invitam respectuos ca in beneficiul bucurestenilor sa faceti demersurile necesare pentru a trimite intr-o vizita de specializare la Viena toate persoanele responsabile de implementarea benzilor RATB. Deoarece implementarea benzilor RATB, prin respectarea principiilor planificarii mobilitatii urbane durabile, joaca un rol important in decongestionarea traficului rutier din oras si din zona de influenta, va rugam sa luati in considerare sa facilitati prezenta si a altor persoane interesate pentru a participa la aceasta intalnire (membrii Comisiei Tehnice de Circulatie din PMB, membrii Comisiei Transporturi a CGMB, experti din asociatii, studenti la mobilitate urbana).

acum 70 luni (24 May 2017)

>

Pentru cei care nu urmaresc fenomenul si merg prin orasele europene doar ca turisti, benzile RATB par sa fie in regula. De fapt, benzile RATB sunt ineficiente inca din faza de proiectare. Am sesizat acest lucru inca din 2014, cand am prezentat aceste nereguli in grupul de lucru pe mobilitate urbana din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti. Sa ne reamintim ca primarul de atunci, oprescu, a facut tot posibilul ca bucurestenii sa nu afle nimic despre prezenta la Bucuresti a expertilor care au realizat Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov.

In acest moment, nu stim cine a gandit aceste benzi si cum a putut politia rutiera sa avizeze astfel de lucrari. Trebuie sa stiti ca, pentru prima oara in ultimii 6 ani, politia rutiera a refuzat sa ofere informatiile publice legate de avizele rutiere. Rezultatul va fi un film explicativ care va fi inteles chiar si de oameni care nu au habar despre infrastructura de acest tip.

Insa, mai important decat analiza greselilor de proiectare este ca proiectul "Banda RATB" sa ia turnura corecta care sa faca viabil transportul alternativ.

Doamna Gabriela Firea, Primar General Domnule Mircea Krips, reprezentant PMB pe langa Primaria orasului Viena

Subscrisa Asociatia Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), reprezentata prin Presedinte Marian Ivan, va invitam respectuos ca in beneficiul bucurestenilor sa faceti demersurile necesare pentru a trimite intr-o vizita de specializare la Viena toate persoanele responsabile de implementarea benzilor RATB. Acest demers este necesar pentru ca acestea sa inteleaga modul in care sunt realizate proiecte similare din Viena.

Deoarece implementarea benzilor RATB, prin respectarea principiilor planificarii mobilitatii urbane durabile, joaca un rol important in decongestionarea traficului rutier din oras si din zona de influenta, va rugam sa luati in considerare sa facilitati prezenta si a al... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro