Beneficiile vinetelor pentru sanatate
Vinetele sunt foarte sarace in calorii si au proprietati deosebite pentru ca au un continut mare de proteine, vitamine, fier, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, magneziu, pectina sau zaharuri solubile. De asemenea, vinetele sunt indicate si pentru cei care sufera de sindromul colonului iritabil si de gastrita cronica, ajuta la intarirea oaselor, combaterea osteoporozei si a osteoartritei.
Vinetele sunt foarte sarace in calorii si au proprietati deosebite pentru ca au un continut mare de proteine, vitamine, fier, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, magneziu, pectina sau zaharuri solubile. De exemplu, 100 de grame de vinete au aproximativ 25 de calorii. Mai mult, in timpul curelor de slabire sunt excelente in curele de slabire si pentru ca au un continut important de minerale, vitamine, fibre si proteine. Insa trebuie sa stiti ca in curele de slabire nu trebuie sa mancati vinete prajite, pentru ca au o mare capcitate de a absorbi uleiul si sunt foarte greu de digerat. De aceea, pentru a va bucura de beneficiile vinetelor, trebuie sa legatiti pe gratar sau sa le coaceti. Bune si pentru sange Vinetele au continut important de fitonutrienti esentiali care imbunatatesc circulatia sangelui si hranesc creierul. Se mai spune ca prin continutul crescut de fibre, proprietatile vinetelor pentru sanatate sunt si in ceea ce priveste protectia tractului digestiv si impiedica aparitia cancerului de colon. Datorita vitaminei K si bioflavonoidelor, care intaresc vasele de sange, consumul de vinete va ajuta sa scapati de eventualele cheaguri de sange. Astfel, proprietatile vinetelor pentru sanatate sunt si in ceea ce priveste reducerea semnificativa a riscului de infarct si accidente vasculare cerebrale. De asemenea, vinetele sunt indicate si pentru cei care sufera de sindromul colonului iritabil si de gastrita cronica, ajuta la intarirea oaselor, combaterea osteoporozei si a osteoartritei.
Trebuie sa stiti si ca prin congelare, vinetele pastreaza in jur de 70% din substantele minerale si se pot pastra astfel in jur de 5 luni, apoi isi pierd din proprietati semnificativ. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro