Beneficiile si riscurile smochinelor, fructul care previne cancerul

Beneficiile si riscurile smochinelor, fructul care previne cancerul

Smochinele contin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu si clor. "Smochinele constituie o sursa esentiala de fibre alimentare si ajuta la imbunatatirea digestiei si previn constipatia. Smochinele sunt cunoscute pentru proprietatile calmante si laxative si pentru continutul redus in grasimi si zahar.

acum 108 luni (23 Jun 2015)

Smochinele contin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu si clor. Nu numai ca sunt gustoase, dar au si o serie de avantaje pentru mentinerea sanatatii. Acestea contin beta-caroten, flavonoide si o enzima numita ficina, care ajuta la digestie.

"Smochinele constituie o sursa esentiala de fibre alimentare si ajuta la imbunatatirea digestiei si previn constipatia. Continutul ridicat de potasiu, fier, calciu si fibre vegetale, le fac ideale in scopuri medicale, ca diuretic si laxative", spune medicul Victor Verinceanu.

Cata energie ne dau fructele uscate

Specialistii spun ca smochinele proaspete furnizeaza o energie de 43 kcal/100g, iar cele uscate 213 kcal/100g. Sase smochine contin 891 mg de potasiu, adica aproape 20% din nevoia zilnica si de doua ori continutul de potasiu dintr-o banana mare.

Smochinele sunt utile si in diverse afectiuni respiratorii, inclusiv in astm si in tusea productiva. Sunt un remediu excelent pentru febra, otite, abcese, boli venerice si pentru ficat. Smochinele sunt bogate in polifenoli si flavonoide. Smochinele sunt cunoscute pentru proprietatile calmante si laxative si pentru continutul redus in grasimi si zahar. Smochinele sunt dulci si moi si pasta lor este folosita ca un inlocuitor pentru zahar. Smochinele uscate sunt bogate in zahar si ar putea cauza aparitia cariilor dentare, atrage atentia dr. Smochinele nu contin sodiu, in schimb sunt o sursa importanta de potasiu, de aceea scad tensiunea arteriala.. Pentru cei care doresc sa slabeasca sau sa-si mentina greutatea sub control, smochinele sunt un bun ajutor datorita continutului de fibre. Sunt o buna sursa de fibre alimentare si ajuta la imbunatatirea digestiei si previn constipatia. Un studiu care a implicat mai mult de 50.000 de femei la menopauza a scos la iveala ca cele care au mancat o cantitate crescuta de alimente bogate in fibre, precum smochine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro