Beneficiile si riscurile anasonului. Condimentul-minune vindeca afectiunile digestive

Beneficiile si riscurile anasonului. Condimentul-minune vindeca afectiunile digestive

Pentru a scadea nivelul glicemic (chiar si cu 30 la suta), se iau cate 5 grame de pulbere de anason proaspat macinat, timp de 60 de zile. In caz de gastrita, se poate consuma un ceai din seminte de anason si seminte de in (cate o lingurita la o cana).

acum 88 luni (31 Mar 2017)

"Ceaiul de anason ajuta la intarirea imunitatii naturale a organismului, datorita numeroaselor substante nutritive pe care le contine, ce creeaza o fortareata impotriva atacului radicalilor liberi sau agentilor patogeni. Anasonul este o sursa bogata de fier, vitamina C, magneziu, fosfor, calciu, zinc si de alti nutrienti cu rol in protejarea si mentinerea sanatatii organismului", explica Marina Grigore, fitoterapeut. Consumat fara consultarea medicului sau in doze necorespunzatoare, ceaiul de anason prezinta un risc de intoxicatii si efecte secundare nocive. Nu toate tipurile de anason stelat sunt periculoase si nu toata lumea manifesta reactii adverse in urma consumului regulat al ceaiului. Cu toate acestea, este indicat sa consulti medicul inainte de a face cure pe termen lung cu ceai de anason", spune specialistul.

5 motive sa bei ceai de anason

Remediu impotriva meteorismului. Semintele de anason sunt printre cele mai eficiente remedii impotriva meteorismului si problemelor digestive. Daca va sacaie tusea cauzata de o infectie bacteriana se recomanda ceaiul facut din combinatia egala de seminte de anason si cimbru. De asemenea, uleiurile volatile ale acestor plante usureaza respiratia, avand efecte antibiotice si antispastice. Pentru a scadea nivelul glicemic (chiar si cu 30 la suta), se iau cate 5 grame de pulbere de anason proaspat macinat, timp de 60 de zile. Tratamentul ajuta si la scaderea colesterolului rau si total si previne afectiunile inimii care pot sa apara in cazul diabeticilor. In caz de gastrita, se poate consuma un ceai din seminte de anason si seminte de in (cate o lingurita la o cana). Chiar si mamicile care alapteaza beneficiaza de proprietatile valoroase ale anasonului. Impreuna cu pulberea de schinduf, anasonul stimuleaza productia de lapte si imbunatateste si calitatile acestuia. Mana Maicii Domnului, floarea binecuvantata care tine inima in forma si inchide ranile

Efect... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro