Beneficiile si contraindicatiile consumului fructelor de goji, supranumite si "catina chinezeasca"

Beneficiile si contraindicatiile consumului fructelor de goji, supranumite si

Arbustul de goji, care produce aceste fructe atat de bogate in vitaminele A, B si C, poate fi plantat cu succes in Romania, insa nu ii priesc decat zonele de deal cu expunere sudica, dupa cum atrage atentia agronomul Florian Vizireanu.

acum 87 luni (21 Mar 2016)

"Fructele de goji sunt folosite in medicina traditionala chinezeasca, datorita efectelor terapeutice multiple pe care le au.

Potrivit acestuia, fructele de goji au un continut foarte ridicat de betacaroten. De aceea, consumul acestor fructe favorizeaza si mentine sanatatea vederii.

Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gatite sau uscate precum stafidele, dar si sub forma de ceaiuri, sucuri sau bauturi medicinale, ori in combinatie cu anumite mancaruri, cum ar fi iaurturile. Sucul natural de goji este considerat un bun dezinfectant al organismului si un tonic general pentru sistemul imunitar.

Arbustul de goji, care produce aceste fructe atat de bogate in vitaminele A, B si C, poate fi plantat cu succes in Romania, insa nu ii priesc decat zonele de deal cu expunere sudica, dupa cum atrage atentia agronomul Florian Vizireanu.

"Acest arbust are nevoie de soare si trebuie ferit de curentii puternici de aer. Nu se recomanda sa fie plantat la campie, in zone predispuse la seceta excesiva si prelungita, cu temperaturi ridicate, deoarece in aceste conditii florile avorteaza si nu produc fruct", explica Vizireanu.

Fructele de goji au, totusi, si contraindicatii. Persoanele cu afectiuni renale nu trebuie sa consume cantitati mari de goji, deoarece aceste fructe contin cantitati mari de oxalati, care impiedica absorbtia calciului in oase, favorizand formarea pietrelor la rinichi.

Cititi si Braila Beneficiile exceptionale ale consumului de ghimbir. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro