Beneficiile scaderii in greutate. Ce factori de risc cardiovascular se modifica atunci cand slabim 10 kilograme si cu cat
Astfel, potrivit "Abecedarului de obezitate", coordonat de academicianul Nicolae Hancu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, printre simptomele care se amelioreaza la o scadere in greutate de 5-10 kilograme se numara: senzatia de oboseala;
Senzatia de foame sau de pofta, astenia, durerile articulare sunt doar amintire. O serie de simptome si semne se amelioreaza pe masura ce kilogramele in plus devin tot mai putine si, in plus, au loc si modificari ale factorilor de risc cardiovascular.
Astfel, potrivit "Abecedarului de obezitate", coordonat de academicianul Nicolae Hancu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, printre simptomele care se amelioreaza la o scadere in greutate de 5-10 kilograme se numara: senzatia de oboseala; durerile de spate, de genunchi, de sold;
Totodata, atunci cand pierdem 10 kilograme se modifica si factorii de risc cardiovasculari dupa cum urmeaza: glicemia scade cu 50%, colesterolul total scade cu 10%, trigliceridele scad cu 30%, colesterolul HDL creste cu 8%, in timp ce tensiunea arteriala scade cu 10-20 mm Hg.
Potrivit aceleiasi surse, o scadere in greutate de 5 kilograme reduce din riscul de diabet zaharat cu 50%; iar o scadere de peste 9 kilograme reduce mortalitatea prin cancer, cardiopatie ischemica si mortalitatea generala cu peste 25%.
Speranta de viata in diabetul zaharat de tip 2 creste cu 3-4 luni la fiecare kilogram pierdut, in timp ce scaderea in greutate cu peste 5-9 kilograme scade mortalitatea in diabetul zaharat cu 44%. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro