Beneficiile nebanuite ale prunelor. Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, previn diabetul si regleaza digestia

Beneficiile nebanuite ale prunelor. Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, previn diabetul si regleaza digestia

Studiile de specialitate au aratat ca o singura pruna contine aceeasi cantitate de antioxidanti ca si un pumn de afine, fructe mai greu de gasit. Prunele contin, de asemenea, o serie de nutrienti care induc senzatia de satietate", confirma medicul generalist Radu Bulumac Printre nenumaratele beneficii pe care le aduc prunele se numara si controlul tensiunii arteriale.

acum 83 luni (10 Jul 2017)

Prunele fac parte din categoria fructelor care pot fi gasite cu usurinta pe tarabe, in sezonul cald, la preturi accesibile si care au beneficii nebanuite asupra sanatatii organismului. Studiile de specialitate au aratat ca o singura pruna contine aceeasi cantitate de antioxidanti ca si un pumn de afine, fructe mai greu de gasit.

Pe langa cantitatea impresionanta de antioxidanti, prunele sunt o sursa excelenta de vitamine. Prunele contin, de asemenea, o serie de nutrienti care induc senzatia de satietate", confirma medicul generalist Radu Bulumac

Printre nenumaratele beneficii pe care le aduc prunele se numara si controlul tensiunii arteriale. O pruna contine aproximativ 113 mg de potasiu, un mineral important pentru sanatate, care ajuta la controlul tensiunii arteriale si scade riscul de infarct.

Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor

Medicii recomanda consumul de prune persoanelor care au probleme cu asmilarea calciului. "Sunt surse bogate de bor organic, substanta cu rol deosebit de important in asimiliarea calciului si mentinerea sanatatii sistemului osos", explica medicul. Un consum regulat de prune ajuta la prevenirea deficitului de hormoni feminini, problema care duce la pierderea masei osoase.

Ajuta la digestie

Cu un continut ridicat de fibre, prunele sunt un aliat de nadejde in reglarea digestiei. Cu 46 de calorii pe suta de grame, fructele sunt indicate in diete ca gustari, insa nu in exces. Nutritionistii le recomanda celor care vor sa slabeasca mai ales pentru proprietatile lor laxative date de continutul mare de fibre din compozitie.

Previn diabetul

Prunele proaspete au rol in reglarea glicemiei si reprezinta una dintre cele mai insemnate surse naturale de prevenire a diabetului.

Bogate in vitamina C

Prunele sunt o sursa bogata de vitamina C, care contribuie la absorbtia fierului in organism si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro