Beneficiile masajului de relaxare pentru bolnavii de cancer

Beneficiile masajului de relaxare pentru bolnavii de cancer

Studii recente au aratat ca, alaturi de chimioterapie si tratamentele recomandate, masajul de relaxare le poate aduce beneficii bolnavilor de cancer. Exista studii in acest sens careau demonstrate ca suferinzii de diverse forme de cancer care fac si masaj in paralel tolereaza mai bine disconfortul creat de derei, inflamatii, spasme si stres, fata de cei care nu frecventaza un salon de masaj", afirma maseuza Anca Orha.

acum 32 luni (10 Apr 2017)

Studii recente au aratat ca, alaturi de chimioterapie si tratamentele recomandate, masajul de relaxare le poate aduce beneficii bolnavilor de cancer.

In timp ce chimioterapia si medicatiile corespunzatoare ajuta pacientul in tratamentul intern al corpului, masajul ii ofera o alinare din punct de vedere holistic, crescand sansele tratamentelor interne de a fi eficiente.

Anca Orha, maseuza din Satu Mare, vorbeste despre cateva din beneficiile masajului in cazul bolnavilor de cancer, despre modul in care ii ajuta si cum le face viata mai usoara pentru a trece peste aceasta boala. Un masaj de relaxare ofera pacientului o stare de bine si de relaxare, in urma traumelor emotionale prin care este nevoit sa treaca, datorita diagnosticului cu care se confrunta. Acesta va ajuta corpul sa-si regleze in mod natural circulatia sangelui si astfel pacientul sa raspunda mai repede tratamentului de chimioterapie si medicamentelor. Exista studii in acest sens careau demonstrate ca suferinzii de diverse forme de cancer care fac si masaj in paralel tolereaza mai bine disconfortul creat de derei, inflamatii, spasme si stres, fata de cei care nu frecventaza un salon de masaj", afirma maseuza Anca Orha. Completare la toate acestea se mai pot mentiona inbunatatirea starii de spirit si a calitatii somnului, lucruri pe care bolnavul de cancer le resimte inca dupa prima sedinta de masaj la care participa. Prim masaj suferinzii revin si mai repede la o viata normal atunci cand incheie tratamentul, mai ales daca pe perioada tratamentului au interrupt orice alta forma de activitate fizica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro