Beneficiile inotului pentru sanatate

Beneficiile inotului pentru sanatate

De asemenea, tot pe lista de beneficii ale inotului mai trebuie mentionat faptul ca da o stare de spirit foarte buna, indeparteaza starile de anxietate si reuseste sa amelioreze eventualele simptome de depresie. De asemenea, atunci cand sunt temperaturi foarte mari afara, de peste 30 de grade Celsius, nu va aruncati direct in apa pentru ca poate aparea socul termic puternic, care poate duce la infarct.

acum 48 luni (3 Jun 2015)

Beneficiile inotului sunt mai numeroase decat cele ale alergatului de exemplu, intrucat nu suprasolicita articulatiile, ci numai musculatura. Ii ajuta pe cei care care au probleme de circulatie sau de coloana. De asemenea, tot pe lista de beneficii ale inotului mai trebuie mentionat faptul ca da o stare de spirit foarte buna, indeparteaza starile de anxietate si reuseste sa amelioreze eventualele simptome de depresie. Dupa o zi stresanta la serviciu, inotul poate avea efectul unui masaj, intrucat relaxeaza muschii si aduce starea de voie buna. Apa te ajuta sa lucrezi musculatura Pe lista de beneficii ale inotului trebuie notat faptul ca tonifica muschii fesieri si pectoralii, dar si coapsele, gambele si abdomenul.

Avand in vedere ca organismul uman are o capacitate de plutire de 80%, chiar si ele mai complicate miscari care ar putea fi considerate imposibil de realizat pe uscat, in apa se execut foarte usor. Potrivit unui studiu, care a dorit sa afle beneficiil inotului, barbatii care au participat la sedinte de sport in apa timp de aproximativ doua luni si-au crescut tricepsii cu aproape 25%. De asemenea, la acestia s-a observat o tonifierea a muschilor de la brate, picioare si trunchi. Fiti atenti atunci cand alegeti piscina si mare grija la nivelul de clor din apa intrucat s-ar putea ca in loc de beneficii, inotul sa vina cu numeroase probleme pentru sanatatea dumneavoastra. De asemenea, atunci cand sunt temperaturi foarte mari afara, de peste 30 de grade Celsius, nu va aruncati direct in apa pentru ca poate aparea socul termic puternic, care poate duce la infarct. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro