Beneficii si contraindicatii ale apei minerale. De ce trebuie evitat in totalitate consumul de sifon

Beneficii si contraindicatii ale apei minerale. De ce trebuie evitat in totalitate consumul de sifon

Apa minerala are si beneficii, dar si dezavantaje. La fel ca si apa plata, cea minerala nu are calorii si nu ingrasa. In concluzie sifonul nu este decat apa cu acid si nu trebuie consumat absolut deloc, chiar daca pe vremuri era extrem de popular in lipsa de altceva", mai spune specialistul.

acum 71 luni (14 Apr 2018)

Apa minerala are si beneficii, dar si dezavantaje. La fel ca si apa plata, cea minerala nu are calorii si nu ingrasa. Bauturile cu acid, cum este si apa minerala pot avea afecte neplacute asupra stomacului. Daca durerile sunt ignorate si se consuma in continuare bauturi acidulate atunci se poate ajunge si la ulcer. Acest efect neplacut il are si sifonul sau apa minerala", mai spune medicul internist Florin Tudor. Acest efect il are si apa minerala. Chiar daca nu ingrasa si nu are chimicale cum au sucurile, contine foarte multe saruri. De aceea nu este recomandat sa beti doar apa minerala. Consumati si apa plata. De asemenea cand alegeti apa minerala fiti atenti la eticheta. Evitati apa care este imbogatita cu dioxid de carbon si alegeti apa minerala naturala. Recomandat este sa alegeti o apa mai putin acidulata daca o consumati zilnic", mai spune medicul.

Daca apa minerala are o proprietati benefice pentru organism, sifonul este daunator si nu aduce niciun beneficiu. "Sa nu confundati apa minerala cu cea carbogazoasa (cunoscuta la sifon). Aceasta din urma are doar acid si nu contine mineralele pe care le are apa minerala clasica. In concluzie sifonul nu este decat apa cu acid si nu trebuie consumat absolut deloc, chiar daca pe vremuri era extrem de popular in lipsa de altceva", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro