Beneficii nestiute ale cepei verzi. De ce este populara leguma cel mai puternic antialergic si diuretic natural

Beneficii nestiute ale cepei verzi. De ce este populara leguma cel mai puternic antialergic si diuretic natural

Cura de ceapa verde are efect diuretic, depurativ, antialergic si are capacitatea de a regla activitatea endocrina a organismului. Ceapa mai are in compozitie si carbohidrati, dar si importante cantitati de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum si substante cu proprietati antiseptic", spune medicul Daniela Stan. Somnifer fara efecte secundare Ceapa este si un diuretic ce favorizeaza eliminarea sodiului din organism si are si proprietatea de a calma tusea si de a desfunda caile respiratorii.

acum 73 luni (21 Apr 2016)

Cura de ceapa verde are efect diuretic, depurativ, antialergic si are capacitatea de a regla activitatea endocrina a organismului. In plus, regleaza glicemia si este recomanda diabeticilor in cure de lunga durata. Ceapa verde este ideala si pentru cei care au afectiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.

"Ceapa este un aliment foarte bogat in vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 si magneziu si este saraca in grasimi saturate, sodiu si colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scapa de grasimea in exces si de colesterol si in acelasi timp va ajuta sa aveti o sanatate de fier. Ceapa mai are in compozitie si carbohidrati, dar si importante cantitati de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum si substante cu proprietati antiseptic", spune medicul Daniela Stan.

Somnifer fara efecte secundare

Ceapa este si un diuretic ce favorizeaza eliminarea sodiului din organism si are si proprietatea de a calma tusea si de a desfunda caile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul ca ceapa este un somnifer natural foarte bun, fara efecte secundare, care nu da dependenta de niciun fel, explica specialistul. Starile nervoase si de agitatie pot fi de asemenea calmate cu ajutorul unei cepe zdrobite, pe care sa o tinem la nas.

Cinci beneficii nestiute:

Intareste sistemul imunitar: Contine multi compusi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C si antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenta organismului in fata microbilor, dar si a radicalilor liberi, acei produsi toxici exogeni sau proveniti din metabolism.

Antiinflamator: Quercetina, un antioxidant regasit in ceapa verde, are proprietati antiinflamatorii si antihistaminice. Nutritionistii recomanda consumul de ceapa verde ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro