Belgienii au ajuns la un acord in privinta CETA. Acesta urmeaza sa fie validat de ambasadorii statelor membre UE

După ce Romania și Bulgaria și-au ridicat obiecțiile cu privire la acest tratat, in urma acordului la care au ajuns cu Canada in chestiunea liberalizării regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar și-au dat consimțămantul pentru incheierea acestui tratat, cu excepția celui belgian, care pentru acest lucru are nevoie de acordul tuturor celor cinci provincii federale.

acum 73 luni (27 Oct 2016)

Cele trei regiuni ale Belgiei au ajuns la un compromis pe tema acordului de liber-schimb dintre Uniunea Europeană și Canada, acord cunoscut sub numele de CETA, a informat postul public belgian RTBF, citat de Agerpres.

Premierul Belgiei, Charles Michel, a scris pe Twitter că acest act trebuie validat de toate staele din UE pană la miezul nopţii. Important step for EU and Canada— Charles Michel (@CharlesMichel) October 27, 2016

Urmează ca acordul să fie trimis tuturor ambasadorilor statelor din blocul comunitar pentru a fi validat.

Vineri, 21 octombrie, a avut loc reuniunea tuturor ambasadorilor statelor membre UE, iar in cadrul acestui summit a fost prezent şi premierul Canadei, Justin Trudeau.

După ce Romania și Bulgaria și-au ridicat obiecțiile cu privire la acest tratat, in urma acordului la care au ajuns cu Canada in chestiunea liberalizării regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar și-au dat consimțămantul pentru incheierea acestui tratat, cu excepția celui belgian, care pentru acest lucru are nevoie de acordul tuturor celor cinci provincii federale. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro