Bebelusii, imunizati cu vaccinuri neautorizate. Ministerul Sanatatii: Nu exista o legatura intre imbolnavirea copiilor din Arges cu E-coli si vaccinari

Bebelusii, imunizati cu vaccinuri neautorizate. Ministerul Sanatatii: Nu exista o legatura intre imbolnavirea copiilor din Arges cu E-coli si vaccinari

Mai exact, Corpul de Control a constatat, in urma verificarilor, ca in perioada 17 octombrie 2013 -- 3 februarie 2016, in baza contractelor incheiate cu Ministerul Sanatatii, societatea Polisano SRL a livrat catre directiile de sanatate publica din tara 940.995 doze de vaccin hexavalent, din care 11.800 doze vaccin HEXACIMA in ambalaj slovac, 20.042 doze vaccin HEXACIMA in ambalaj bulgaresc si 107.300 doze vaccin HEXAXIM, destinat pietei din Kazahstan.

acum 80 luni (26 May 2016)

Mai exact, Corpul de Control a constatat, in urma verificarilor, ca in perioada 17 octombrie 2013 -- 3 februarie 2016, in baza contractelor incheiate cu Ministerul Sanatatii, societatea Polisano SRL a livrat catre directiile de sanatate publica din tara 940.995 doze de vaccin hexavalent, din care 11.800 doze vaccin HEXACIMA in ambalaj slovac, 20.042 doze vaccin HEXACIMA in ambalaj bulgaresc si 107.300 doze vaccin HEXAXIM, destinat pietei din Kazahstan. "Este regretabil ca asocierea in spatiul public a unor teme independente dintr-un raport de control risca sa puna in pericol campanii de vaccinare necesare pentru evitarea reaparitiei unor fenomene epidemice in Romania", a transmis Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, de la inceputul anului au fost inregistrate in Romania, cu precadere in judetul Arges, 24 de cazuri de afectiuni digestive grave la copii.

"Nu exista probe care sa faca legatura intre vaccinare si SHU"

Si Agentia Nationala a Medicamentului a avut o reactie dura la adresa raportului intocmit de Corpul de Control al premierului Dacian Ciolos. Mai exact, ANMD a precizat ca nota guvernului a ajuns in spatiul public fara ca ea sa fie discutata cu cei de la Agentia Medicamentului, care ar fi putut fundamenta stiintific concluziile din document.

"Constatam ca publicul larg nu a fost informat intr-un mod corespunzator, intrucat, in lipsa unor dovezi bazate pe fundamentare legislativa, nota de informare contine o multitudine de aspecte care denota o neintelegere a mecanismelor ce au stat la baza punerii pe piata a vaccinului hexavalent in forma comerciala denumita HEXAXIM", arata Agentia Nationala a Medicamentului.

"Pentru a elimina orice dubiu privind legalitatea punerii pe piata a vaccinului HEXAXIM in Romania, ca tara membra UE, informam opinia publica ca Romania, prin ANMDM, s-a asigurat ca autorizarea este efectuata cu respectarea cadrului legal, acest aspec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro