Bebelus de 10 luni internat in spital cu sanse minime de supravietuire. "Este un copil nevaccinat"

Bebelus de 10 luni internat in spital cu sanse minime de supravietuire.

Un bebelus de 10 luni diagnosticat cu rujeola este internat in stare grava in sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase "Sfanta Parascheva" din Iasi. Potrivit Centrului National de Surpaveghere si Control a Bolilor Transmisibile, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania, in contexul epidemiei incepute in februarie 2016, este de 10.836 de cazuri.

acum 33 luni (22 Feb 2018)

Un bebelus de 10 luni diagnosticat cu rujeola este internat in stare grava in sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase "Sfanta Parascheva" din Iasi. Copilul a fost transferat miercuri, cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Judetean Bacau. Potrivit medicilor, starea pacientului este deosebita intrucat micutul s-a nascut cu deficit de greutate, iar la 10 luni cantareste 6 kilograme.

"Vorbim despre un pacient in stare foarte grava, un copil nascut cu deficit de greutate care acum, la 10 luni, cantareste sub greutatea normala. Copilul este nevaccinat, nu are facuta nici prima doza recomandata la 9 luni, si in aceste conditii sigur ca starea lui de sanatate este alterata serios", a precizat dr.

Marti, cu o zi inainte de transferul pacientului la Iasi, DSP Bacau si conducerea Spitalului Judetean Bacau a declarat stare de carantina in sectia ATI a unitatii medicale, pe fondul spitalizarii bebelusului cu rujeola pe aceasta sectie.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a aratat intr-un raport publicat zilele trecute ca 15 tari din Europa sunt afectate de epidemia de rujeola, boala cunoscuta cu denumirea de pojar. Potrivit Centrului National de Surpaveghere si Control a Bolilor Transmisibile, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania, in contexul epidemiei incepute in februarie 2016, este de 10.836 de cazuri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro