BBC: Femei din Romania sunt traficate si fortate sa contracteze casatorii de forma cu barbati care vor sa obtina drept de rezidenta in Marea Britanie

Exploatarea sexuala si casatoriile de forma sunt practicile grupurilor infractionale din Europa de Est, ale caror victime cad femeile din aceasta regiune, pacalite ca ar obtine, in Vest, un loc de munca bine platit, informeaza jurnalistii BBC.

acum 82 luni (10 May 2017)

Exploatarea sexuala si casatoriile de forma sunt practicile grupurilor infractionale din Europa de Est, ale caror victime cad femeile din aceasta regiune, pacalite ca ar obtine, in Vest, un loc de munca bine platit, informeaza jurnalistii BBC. Multe dintre aceste femei sunt obligate sa se casatoreasca cu barbati, in special din Pakistan, care vor sa obtina drept de rezidenta in Marea Britanie.

Jurnalistii BBC au discutat cu sefa diviziei pentru trafic de persoane, care a explicat procedura prin care femeile sunt pacalite de traficantii de persoane. Dupa casatorie, aceste femei raman sub controlul traficantilor si sunt exploatate ca menajere de catre soti sau violate si exploatate sexual de catre concetateni", a declarat sefa diviziei pentru trafic de carne vie din Europol, Angelika Molnar.

Jurnalistii BBC au reusit sa afle de la una dintre victime ca, imediat dupa ce erau salvate de asa-zisii traficanti, acestea reveneau in mana abuzatorilor, dupa ce erau salvate din Glasgow si aduse in Slovacia.

"Sunt fete care nu au niciun act de indetitate, niciun act care sa ateste identitatea lor. Noi putem in 24 de ore sa realizam pasapoarte si carti de identitate. Nu exista apa, e un loc extrem de dificil in care sa traiesti", a explicat Yves Ogu, care colaboreaza cu autoritatile pentru a salva victimele din Scotia.

Casatoriile de forma pot fi identificate usor, pentru ca, de obicei, victimele sunt tinere est-europene, care se marita cu barbati de origine asiatica. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro