BBC, documentar despre violul din India: "Cultura noastra este cea mai buna din lume. In ea nu exista niciun loc pentru femei"

BBC, documentar despre violul din India:

Documentarul interzis de o instanta din India pentru ca "ofera platforma viziunilor arhaice ale unui violator" a fost difuzat de postul britanic BBC Four mai devreme cu patru zile si postat integral pe YouTube, o practica neobisnuita pentru trustul media din Regatul Unit. Daca ar fi facut si ea asa, atunci barbatii ar fi lasat-o in pace dupa ce terminau cu ea si l-ar fi batut doar pe baiatul care era cu ea", a spus barbatul care a fost deja gasit vinovat pentru viol si ucidere si risca sa fie condamnat la moarte.

acum 108 luni (5 Mar 2015)

Documentarul interzis de o instanta din India pentru ca "ofera platforma viziunilor arhaice ale unui violator" a fost difuzat de postul britanic BBC Four mai devreme cu patru zile si postat integral pe YouTube, o practica neobisnuita pentru trustul media din Regatul Unit. Jurnalistii incearca astfel sa combata interdictia data de justitia indiana, difuzand documentarul cu patru zile inainte de data programata. Filmul trebuia sa aiba premiera pe 8 martie, ziua internationala a femeii, urmand a fi difuzat in acelasi timp de mai multe posturi din sapte tari. Documentarul prezinta violul care a avut loc intr-un autobuz din Delhi la 16 decembrie 2012 si care a dat nastere unei miscari de protest fara precedent in societatea indiana, bazata pe patriarhat si organizata in caste. Instanta a decis sa interzica difuzarea documentarului pentru ca acesta contine numeroase declaratii facute de Mukesh Singh, unul dintre cei sase barbati. Fetele sa vada de curatenie si gospodarie, nu sa se vanture prin discoteci si baruri noaptea, facand lucruri necuvenite si purtand haine nepotrivite", spune el. "Atunci cand este violata, o fata n-ar trebui sa riposteze. Ar trebui sa taca si sa accepte violul. Daca ar fi facut si ea asa, atunci barbatii ar fi lasat-o in pace dupa ce terminau cu ea si l-ar fi batut doar pe baiatul care era cu ea", a spus barbatul care a fost deja gasit vinovat pentru viol si ucidere si risca sa fie condamnat la moarte. Avocati, psihologi din inchisori si specialisti in cultura indiana arata ca, de fapt, violatorii nu considera ca gresesc cu nimic atunci cand violeaza o femeie. In primul rand, arata ei, ea n-ar trebui sa iasa din casa decat in conditii extraordinare si atunci este de preferat sa fie insotita de un barbat. "Fata aia era la noua noaptea pe strada, alaturi de un baiat. In societatea noastra, asa ceva nu este permis, niciodata nu ne lasam fetele sa iasa dupa 18.30 seara cu un necunoscut. Dar sa fie insotita de o ruda, tata, unchi. "De fiecare data cand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro