BBC: De ce mor tot mai multe celebritati

Joi, iubitorii de muzică bună din lumea intreagă au avut parte de o altă veste proastă, marcată de moartea cantărețului Prince. De exemplu, publicația britanică Daily Telegraph deține o galerie foto a personalităților care au incetat din viață, pe care o actualizează periodic. De exemplu, in Marea Britanie, procentul persoanelor cu o varstă de peste 65 de ani a crescut, in ultimii 40 de ani, de la 18% din populație la 47%.

acum 50 luni (22 Apr 2016)

Anul 2016 s-a dovedit a fi unul tragic incă din prima lună, astfel că, pană in aprilie, lumea s-a confruntat cu pierderea unor figuri semnificative din lumea artei. Joi, iubitorii de muzică bună din lumea intreagă au avut parte de o altă veste proastă, marcată de moartea cantărețului Prince.

Potrivit editorului Nick Serpell, care scrie necrologuri pentru televiziunea, radio-ul și site-ul BBC, anul 2016 a fost marcat de un număr "extraordinar" de decese. Analizand o serie de statistici, jurnalistul a descoperit că numărul celebrităților care incetează din viață este in creștere. De exemplu, publicația britanică Daily Telegraph deține o galerie foto a personalităților care au incetat din viață, pe care o actualizează periodic. Astfel, datele analizate arată că, in 2014, numărul celebrităților care au murit era de 38, in 2015 - 30, iar in primele patru luni ale lui 2016, numărul a ajuns la 75.

Totodată, site-ul deathlist.net listează, la inceputul fiecărui an, o listă care cuprinde numele a 50 de persoane celebre care ar putea muri in anul respectiv. Potrivit acestuia, oamenii care au inceput să devină celebri in anii '60 au, in prezent, peste 70 de ani, astfel că morțile celebrităților mai in varstă nu ar trebui să ia mapamondul prin surprindere.

Multe dintre personalitățile care incetează din viață, in ultimii ani, fac parte din generația născută imediat după Al Doilea Război Mondial, intre 1946 și 1964, cand s-a inregistrat un "boom" al populației. Aceasta ar putea fi o explicație pentru care numărul de decese ale personalităților cu varste intre 52 și 70 este in creștere.

De exemplu, in Marea Britanie, procentul persoanelor cu o varstă de peste 65 de ani a crescut, in ultimii 40 de ani, de la 18% din populație la 47%.

Totodată, Serpell consideră că, in prezent, sunt mult mai multe persoane celebre, in comparație cu generația tatălui sau bunicului s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro