Batuta si torturata timp de 24 de ani pentru "a repara" crima tatalui ei

Batuta si torturata timp de 24 de ani pentru

Vocea ei tremura atunci cand isi spune povestea si isi aminteste cum a inceput totul, si cum avea sa ajunga sclava. Pe langa violurile si bataile la care era supusa, Spogmai a fost nevoita sa aiba grija si sa hraneasca si familia noului sau sot, ai carei copii o acuzau de uciderea mamei lor naturale.

acum 47 luni (22 Jun 2016)

Vocea ei tremura atunci cand isi spune povestea si isi aminteste cum a inceput totul, si cum avea sa ajunga sclava.

Noul ei sot o viola constant si, astfel, ea a fost nevoita sa indure torturi si batai de la noua sa familie fara a avea de ales. Astfel, Spogmai, care acum are 36 de ani, este o femeie afgana care a cazut victima acestui flagel si a acceptat sa-si spuna povestea in provincia Ghanzi, in sud-estul tarii, unde si locuieste.

Este foarte usor de observat praful asternut pe parul ei negru din cauza muncilor pe care aceasta trebuie sa le faca in gospodarie, la fel si rochia pe care o poarta este intr-o conditie foarte precara din acest motiv.

Cand Spogmai avea numai 8 ani, in perioada interventiei militare a Uniunii Sovietice in Afganistan, tatal ei a avut o disputa cu niste vecini, iar acesta a lovit cu piatra pe femeia familiei respective, lovitura cu care a ucis-o pe aceasta.

Desi obiceiul "baad" este incriminat de codul penal afgan, autoritatile inchid ochii adesea, mai ales in cazul femeilor trecute de 18 ani, situatie care le lasa fara speranta pe cele care ajung victime.

"Cand mama a aflat ca sunt torturata si batuta, a incercat sa gaseasca intelegere la mai multe persoane din comunitate, dar nimeni nu a fost dispus sa imi ia apararea", a adaugat Spogmai.

Pe langa violurile si bataile la care era supusa, Spogmai a fost nevoita sa aiba grija si sa hraneasca si familia noului sau sot, ai carei copii o acuzau de uciderea mamei lor naturale. Pe langa acestia Spogmai a dat nastere si pentru 3 fete si 2 baieti cu noul sot.

In concluzie, drepturile femeilor raman un subiect sensibil in Afganistan, iar decizia Curtii de Apel de la Kabul din 2015 (cand a anulat pedeapsa capitala pronuntata in prima instanta la adresa a patru barbati vinovati de uciderea tinerei Farkhunda, pe care au acuzat-o ca a dat ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro