Batrana de 93 de ani care a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului, din pensia de 500 de lei. "Mananc o data pe zi, seara, ca sa fiu mai linistita"

Batrana de 93 de ani care a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului, din pensia de 500 de lei.

Aceasta femeie a strans si a donat din pensia ei de 500 de lei pe luna peste 10.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, multumind astfel lui Dumnezeu pentru tot ce a primit de la El, relateaza ziarul "Lumina". Pentru ca a aflat de la noi preotii si de la televizor despre Catedrala Mantuirii Nea?mului, m-a rugat sa-i spun ce sa faca pentru ca doreste sa doneze si ea bani pentru ridicarea ei.

acum 33 luni (16 Oct 2017)

Gherghina Vasilescu, din Saelele - Teleorman, are 93 de ani. Si-a taiat voia proprie, asezandu-se cu viata si cu incercarile ei numai in voia lui Dumnezeu. De aceea si repeta des, cu smerenie, "Cum a dat Dumnezeu". Aceasta femeie a strans si a donat din pensia ei de 500 de lei pe luna peste 10.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, multumind astfel lui Dumnezeu pentru tot ce a primit de la El, relateaza ziarul "Lumina".

"Am 93 de ani. Sunt credincioasa atat cat a dat Dumnezeu, Creatorul care ne-a facut si Purtatorul nostru de grija. Merg la biserica de mica. Las toate la pamant si ma duc in casa si le ascult. Fac si eu ce am pomenit de la parinti: tin posturile, ma spovedesc, ma impartasesc si ma rog cat imi da Dumnezeu putere. Toata viata cel mai mult mi-a placut sa fiu libera si sa-mi ajute Dumnezeu sa fac voia Lui. Cand eram copil, protejata de parinti, mergeam la biserica. Asa am dobandit dragoste de Domnul. Mi se intampla zilnic minuni pentru ca tot ce este spre bine sunt de la Dumnezeu. Mi-a placut atat de mult de Biserica, incat am trait in suflet numai cu ea. De aceea nu am avut niciodata intentia sa ma casatoresc", a spus mama Gherghina pentru publicatia Lumina.

Dar pentru Catedrala Nationala

Mama Gherghina este ajutata de nepoatele din partea surorii ei. Pelaghia Preda, una dintre ele, la fel si celelalte, vine tocmai de la Bucuresti si are grija ca "matusa Ghita" sa ramana libera. Pentru ca asa le-a cerut mama lor inainte de a muri si pentru ca in acest spirit au fost crescute si ele. A dus viata de sihastru", ne-a spus aceasta. "Vine foarte de dimineata la slujba. Sunt preot de 20 de ani in sat si nu cred sa fi lipsit vreodata. E un exemplu de smerenie. Pentru ca a aflat de la noi preotii si de la televizor despre Catedrala Mantuirii Nea?mului, m-a rugat sa-i spun ce sa faca pentru ca doreste sa doneze si ea bani pentru ridicarea ei. Iar eu, mergand la Bucuresti din trei in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro