Batalie la Inspectia Judiciara: Concluziile verificarilor de la DNA, contestate

Concluziile raportului au fost insusite integral de inspectorii judiciari Mihaela Hitruc, Monica Plesea si Sanda Mates, in timp ce coordonatoarea echipei de control, Elena Radescu, precum si Cornelia Prisacariu si Mihaela Focica au formulat o opinie separata. Conform unor surse, concluziile din raportul de control au fost contestate si de DNA, care arata ca la toate solicitarile scrise sau verbale ale echipei de control s-a raspuns in scris, iar la solicitarea formulata de inspectorul Mihaela Hitruc de a verifica dosarele repartizate procurorului Mihaiela Iorga Moraru s-a precizat ca este in curs procedura de inventariere.

acum 66 luni (5 Oct 2017)

Concluziile raportului au fost insusite integral de inspectorii judiciari Mihaela Hitruc, Monica Plesea si Sanda Mates, in timp ce coordonatoarea echipei de control, Elena Radescu, precum si Cornelia Prisacariu si Mihaela Focica au formulat o opinie separata.

Potrivit unor documente obtinute de AGERPRES, in raport se arata ca Laura Codruta Kövesi "a prezentat inspectorilor judiciari la data de 8.08.2017 ordinele prin care a fost dispusa inventarierea si controlul dosarelor repartizate procurorului Moraru Iorga Mihaiela, desi la 8.08.2017 si 10.08.2017 a exprimat refuzul categoric al prezentarii dosarelor, apoi a comunicat la data de 18.08.2017 ca informatiile suplimentare pot fi cerute celor doua comisii, incercand sa induca ideea unei lipse de diligenta din partea inspectorilor judiciari in activitatea de verificare a dosarelor mentionate".

In raport se mai afirma ca prin desemnarea consilierului Dana Titian in componenta comisiei de verificare a dosarelor repartizate spre solutionare procurorului Mihaiela Moraru Iorga s-ar fi comis o incalcare a legii, deoarece calitatea de judecator detasat in functia de consilier personal al procurorului-sef al DNA este incompatibila cu activitatea de control desfasurata de un procuror.

Trei la trei

Concluziile raportului au fost insusite integral de inspectorii judiciari Mihaela Hitruc, Monica Plesea si Sanda Mates, in timp ce coordonatoarea echipei de control — Elena Radescu, precum si Cornelia Prisacariu si Mihaela Focica au formulat o opinie separata.

Cele trei au aratat, in opinia separata, ca nu sunt de acord cu aprecierea unui refuz al sefei DNA de a pune la dispozitie documentele solicitate, deoarece nu a fost vorba de un refuz expres. Conform unor surse, concluziile din raportul de control au fost contestate si de DNA, care arata ca la toate solicitarile scrise sau verbale ale echipei de control s-a raspuns in scris, iar la solicitarea formulata de inspectorul Mihaela... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro