Batalie in PSD cu dosarele pe masa

Pentru a scăpa de criticile referitoare la modul autocratic in care a impus-o pe Rovana Plumb la șefia PSD, Ponta face, aparent, un pas inapoi și este dispus să existe azi un vot al Biroului Permanent. De la refrenul de luni, cum că Victor Ponta s-a retras temporar de la șefia PSD și este firesc ca interimatul Rovanei Plumb să continue automat, in baza acceptului deja exprimat de membrii Biroului Permanent, ședința de astăzi incepe sub alte auspicii. In plus, este mai ușor să controleze aproximativ 20 de oameni (BPN are 25 de membri, fără Ponta și fără Dragnea), decat circa 85 de oameni (CEx cuprinde BPN, plus șefii de filiale, plus parlamentari și miniștri).

acum 103 luni (15 Jul 2015)

Pentru a scăpa de criticile referitoare la modul autocratic in care a impus-o pe Rovana Plumb la șefia PSD, Ponta face, aparent, un pas inapoi și este dispus să existe azi un vot al Biroului Permanent.

De la refrenul de luni, cum că Victor Ponta s-a retras temporar de la șefia PSD și este firesc ca interimatul Rovanei Plumb să continue automat, in baza acceptului deja exprimat de membrii Biroului Permanent, ședința de astăzi incepe sub alte auspicii. Cu doar cateva ore inainte, insă, același Ponta declara, la sediul PSD din Kiseleff, că interimatul Rovanei Plumb este "statutar și legitim", intărind ideea vehiculată deja de susținătorii săi că nici nu mai are rost vreo discuție pe această temă. Primul care a spus răspicat acest lucru și a vorbit despre "demisia" lui Ponta (deci, nu "retragere temporară") și despre "locul gol" de la varful PSD a fost Liviu Dragnea. Se știe, de asemenea, că acesta a cerut convocarea unui Comitet Executiv miercurea viitoare, pentru ca forul să decidă "calea de urmat". Ulterior, in jocul criticilor la adresa lui Ponta s-a prins și Vasile Dancu, fost vicepreședinte al PSD și membru al așa-numitului Grup de la Cluj. "Dacă Victor Ponta a făcut acest gest (al demisiei - n.r.) pentru partid, atunci ar trebui probabil să meargă un pic mai departe: să discute in interiorul partidului o soluție de conducere interimară. (...) Aceasta nu e o decizie pe care o lași așa, singur, autocratic, și cred că ar trebui să meargă mai departe și să fie aleasă o conducere interimară", a declarat Dancu la Digi 24. Premierul nu riscă, practic, nimic dacă merge pe această variantă pentru că se bucură de susținerea majorității membrilor Biroului Permanent și ar instala-o pe Plumb fără emoții in scaunul de interimar. In plus, este mai ușor să controleze aproximativ 20 de oameni (BPN are 25 de membri, fără Ponta și fără Dragnea), decat circa 85 de oameni (CEx cuprinde BPN, plus șefii ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro