Batalia pentru Chisinau dintre comunisti si liberali: jocuri de culise si sondaje otravite

Batalia pentru Chisinau dintre comunisti si liberali: jocuri de culise si sondaje otravite

> Acest lucru alaturi de problemele de imagine ale Zenaidei Greceanai pun in dificultate credibilitatea PSRM in batalia electorala pentru alegerile locale din iunie si totodata da o speranta PCRM, care ajuns la guvernare pe usa din dos, isi poate recalibra electoratul furat de Dodon cu banii murdari ai Moscovei. Serafim Urechean este candidatul PLDM la functia de primar general al municipiului Chisinau FOTO Alexandru Tarlev Atacurile lui Voronin la adresa lui Greceanai si a lui Urechean nu este decat o strategie ieftina de recuperare a electoratului furat de socialisti in toamna trecuta si implicit o pregatire de lansare a candidatului Vasile Chirtoca.

acum 71 luni (4 May 2015)

>

Acest lucru alaturi de problemele de imagine ale Zenaidei Greceanai pun in dificultate credibilitatea PSRM in batalia electorala pentru alegerile locale din iunie si totodata da o speranta PCRM, care ajuns la guvernare pe usa din dos, isi poate recalibra electoratul furat de Dodon cu banii murdari ai Moscovei. In acest sens, liderul PCRM, Vladimir Voronin nu a ratat ocazia sa o atace voalat pe fostul sau premier, Zenaida Greceanai, aflata astazi in barca PSRM pentru fotoliul de primar al Chisinaului, despre care a spus sec: "Acolo e totul clar. Dincolo de rivalitatea dintre comunisti si socialisti, batalia electorala pentru Chisinau va angrena si fortele pro-europene care vor merge separate, iar acest lucru pentru liberalul Dorin Chirtoaca este un semn prost intrucat in turul al doilea este posibil sa piarda din start fara un sprijin solid din partea PLDM si PDM. In acest sens, liderul PPEM, Iurie Leanca a sustinut ca nu-l sprijini pe candidatul PL, Dorin Chirtoaca pentru inca un mandat la primaria Chisinaului intrucat va participa cu candidati proprii in batalia alegerilor locale alaturi de Partidul "Democratia Acasa", condus de Vasile Costiuc, Partidul Actiunea Democratica, condus de Mihai Godea, si de artidul Liberal Reformator, al carui presedinte este Ion Hadarca.

Fara a invata nimic din campaniile electorale de la Bucuresti, politicienii de la Chisinau se cramponeaza de un prim sondaj otravit in debutul campaniei electorale care nu face sa invrajbeasca si mai mult partidele care s-au declarat pro-europene si implicit electoratul acestora in fata ofensivei mascate a fortelor pro-moscovite. De asemenea, 39% dintre persoanele intervievate s-ar prezenta la urne, 4% - probabil ca nu s-ar prezenta, 4% sunt siguri ca nu vor merge la votare si 8% inca nu s-au decis.

In ceea ce priveste intentia de vot, sociologii moldoveni au calculat astfel: PSRM - 17,9%, pentru PCRM - 10,7%, pentru PL - 10,4%, pentru PLDM - 9,8%, pentru PD - 8,1%, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro