Batalia din Parcul Dinozaurilor

Reprezentantii ONG-ului de protectia mediului Agent Green, o echipa de jurnalisti de la Deutsche Welle si cativa ghizi din zona au fost atacati cu brutalitate, duminica in jurul pranzului, in timp ce documentau un material despre defrisarile din Parcul National Retezat.In zona, pe raza satului Coroesti, din comuna hunedoreana Salasu de Sus, urmeaza sa se ridice doua microhidrocentrale private. Drept urmare, pentru ca in zona s-au facut unele taieri de copaci pentru eliberarea terenului pe care omul de afaceri vrea sa ridice si o casa de vacanta, bazine pentru pesti si o fabrica de procesare a pestelui, directorul ONG-ului Agent Green, Gabriel Paun, a vizitat zona, pentru a documenta presupusele defrisari ilegale, insotit de o jurnalista de la Deutsche Welle si de cativa localnici.

acum 55 luni (26 May 2015)

Investitorul microhidrocentralelor de pe Raul Alb va ramane paralizat de la gat in jos dupa ce a fost calcat accidental de masina ONG-istilor pe care el impreuna cu un grup de angajati ii atacasera.

Reprezentantii ONG-ului de protectia mediului Agent Green, o echipa de jurnalisti de la Deutsche Welle si cativa ghizi din zona au fost atacati cu brutalitate, duminica in jurul pranzului, in timp ce documentau un material despre defrisarile din Parcul National Retezat.In zona, pe raza satului Coroesti, din comuna hunedoreana Salasu de Sus, urmeaza sa se ridice doua microhidrocentrale private.

Drept urmare, pentru ca in zona s-au facut unele taieri de copaci pentru eliberarea terenului pe care omul de afaceri vrea sa ridice si o casa de vacanta, bazine pentru pesti si o fabrica de procesare a pestelui, directorul ONG-ului Agent Green, Gabriel Paun, a vizitat zona, pentru a documenta presupusele defrisari ilegale, insotit de o jurnalista de la Deutsche Welle si de cativa localnici.

Au navalit "ca in Columbia"

"La doar cateva minute dupa ce am ajuns si am inceput sa filmam, au venit vreo 8-10 insi cu o masina de teren, unii agatati de usi, ca in Columbia. Eu eram langa masina, aproape au dat peste mine, am avut insa prezenta de spirit sa ma feresc. Jurnalista de la Deutsche Welle era intr-una dintre masini, urla la noi sa plecam, ca ne omoara", a descris Leordean atacul.

Vizitatorilor li s-a reprosat ca s-ar fi aflat pe teren privat, desi in zona nu se afla nici un semn care sa ii avertizeze asupra acestui lucru. Dar, in timp ce una dintre masinile vizitatorilor - condusa de militantul de mediu Alin Andrioni - incerca sa se retraga, l-a acrosat pe omul de afaceri Mihalache Bocea si a trecut peste el, provocandu-i rani grave.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Cluj, medicul Monica Costin, a confirmat starea extrem de grava a pacientului Mihalache Bocea: "Are fractura cervicala, diagnosticul este paraplegie. Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro