Bataie de joc pentru o hartie. Cum este umilit de autoritati un nevazator care vrea sa iasa la pensie: "Nu au suport legal sa imi faca un calcul al vechimii"

Bataie de joc pentru o hartie. Cum este umilit de autoritati un nevazator care vrea sa iasa la pensie:

Exasperat de drumurile obositoare la Casa de Pensii, Comisia de Expertiza si Ministerul Muncii, Nelu Mocanu, de 37 de ani, din sectorul 2, nevazator cu gradul grav, cu valabilitate permanent, spune ca mai are totusi incredere in autoritatile care l-au umilit aproape 3 ani si crede cu tarie ca va iesi la pensie, un drept legal pentru care intruneste toate conditiile, dupa ce va initia o actiune in instanta. 2 - 4, sector 1, Bucuresti Tel: 021 313 62 67 int 750, 744 E-mail: presa@mmuncii.ro www.mmuncii.ro Din nou la Comisia de Evaluare "Raspunsul lor e unul standard, partial corect, in sensul ca eu trebuie sa dobandesc acel certificat de handicap de la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, aflata in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 2, si reglementata metodologic de Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, aflata, la randul, sau in subordinea Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap, autoritate care a emis si normele despre care vorbeam ca au fost gasite ca un conflict administrativ intre institutii.

acum 47 luni (16 May 2016)

Exasperat de drumurile obositoare la Casa de Pensii, Comisia de Expertiza si Ministerul Muncii, Nelu Mocanu, de 37 de ani, din sectorul 2, nevazator cu gradul grav, cu valabilitate permanent, spune ca mai are totusi incredere in autoritatile care l-au umilit aproape 3 ani si crede cu tarie ca va iesi la pensie, un drept legal pentru care intruneste toate conditiile, dupa ce va initia o actiune in instanta. Este asistent medical de balneofizioterapie si lucreaza cu companii mari de pe piata carora le ofera, la sediul firmei, masaje pentru angajati.

Compania, in loc sa directioneze banii catre stat, in fondul pentru handicapati, foloseste aceasta suma pentru a plati serviciile de masaj oferite de PFA-ul(nr.:persoana fizica autorizata) lui Nelu Mocanu, Top masaj, firma recunoscuta de Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap. 59 care prevede posibilitatea nevazatorilor sa beneficieze de pensie pentru limita de varsta daca au lucrat minimum 1/3 din vechimea standard a persoanelor valide, vechime lucrata cu handicap.

"Pentru ca vechimea mea se compune din prima parte, 2000 - 2009 din contract individual de munca si ulterior din declaratie de asigurat pe baza calitatii mele de persoana fizica autorizata, in 2013 am decis sa solicit Comisiei de Evaluare a Persoanelor adulte cu handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sector 2, acest certificat. 59 din legea pensiilor si am insistat pentru aceasta directie, moment in care medicul coordonator al acestei Comisii a intervenit tiptnd la mine ca vrea adeverinta de vechime exprimata in ani, luni, zile si ca nu e treaba ei de unde dobandesc acea adeverinta", explica nevazatorul. Comportamentul autoritatilor lasa de dorit nu doar in acest caz, ci si in multe alte situatii in care se gasesc astfel de persoane. De la Comisia de Evaluare a fost trimis I.T.M.."I-am explicat ca in calitatea mea de PFA nu am nici o legatura cu ITM-ul s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro