Bashar al-Assad isi face de cap la Alep, pe fondul unui vid de putere in lume: "Daca oamenii nu mor de bombe, mor de foame". Imagini devastatoare

Bashar al-Assad isi face de cap la Alep, pe fondul unui vid de putere in lume:

De marti incoace, rachete, obuze si butoaie cu explozibili cad incontinuu asupra partii de est a Alepului, un oras superb candva din punct de vedere arhitectural si cunoscut, de asemenea, drept capitala economica a Siriei, producand vuiete inspaimantatoare si cutremurand pamantul si cladirile, transmite AFP. Syrie : les bombardements ont repris Peste 20 de acuzatii privind utilizarea de arme chimice In timp ce raidurile aeriene continua la Alep si in Idlib, Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) examineaza "peste 20" de acuzatii privind utilizarea de arme chimice in Siria din august incoace.

acum 62 luni (19 Nov 2016)

De marti incoace, rachete, obuze si butoaie cu explozibili cad incontinuu asupra partii de est a Alepului, un oras superb candva din punct de vedere arhitectural si cunoscut, de asemenea, drept capitala economica a Siriei, producand vuiete inspaimantatoare si cutremurand pamantul si cladirile, transmite AFP.

Trupele presedintelui sirian Bashar al-Assad stapanesc jumatatea de vest a Alepului si sunt hotarate sa cucereasca si jumatatea de est, aflata sub controlul rebelilor inca din 2012. Atacuri barbare

Determinarea este atat de mare, incat bombardamentele de o violenta rara efectuate de avioanele regimului de la Damasc au distrus ultimul spital functional in estul Alepului si au fortat scolile sa-si inchida usile.

Doi pacienti au fost ucisi si mai multi infirmieri raniti intr-un atac efectuat vineri asupra spitalului din Maadi, unul dintre cele 28 de cartiere ocupate de rebeli.

Copii raniti si speriati de bombe FOTO Reuters via Le Monde

Tot vineri, scolile din estul Alepului au anuntat intr-un comunicat comun ca isi suspenda cursurile sambata si duminica, pentru a asigura "securitatea elevilor si a profesorilor in fata atacurilor aeriene barbare".

Serviciile de interventie si salvare au fost de asemenea vizate de atacuri.

Atac asupra Castilor Albe la Alep FOTO Karam al-Masri FOTO AFP

Directorul Castilor Albe din cartierul Al-Ansari spune ca nu a mai vazut pana acum la Alep "bombardamente de artilerie atat de intense".

"Ne este greu sa ne deplasam din cauza bombardamentelor", se plange el, in conditiile in care 250.000 de oameni au mereu nevoie de ajutor.

Cel putin 92 de civili, dintre care 27 sambata, au fost ucisi in cele cinci zile de bombardamente, care s-au reluat dupa o pauza de o luna.

Spital improvizat la Alep FOTO A... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro