Basescu: Summit-ul NATO de la Varsovia va fi un esec pentru Romania

Basescu: Summit-ul NATO de la Varsovia va fi un esec pentru Romania

Ei nu au respectat mai nimic din ce au promis si atunci trebuie sa avem o reactie de descurajare (...) Acum au ajuns la frontiera NATO, ce asteptam, sa invadeze Polonia ca sa ne trezim (...) Nu, NATO a fost fortat sa reactioneze (...) Putin daca va forta lucrurile (...) nu va face decat sa lanseze definitiv o cursa a inarmarilor, pe care iarasi o va pierde pentru ca nu are forta Occidentului daca se va pune problema cresterii cheltuielilor militare', a declarat Traian Basescu, informeaza Agerpres.

acum 55 luni (4 Jul 2016)

Liderul PMP a declarat la B1TV ca este evident ca miza summit-ului va fi frontiera de Est a NATO si UE si securitatea tarilor baltice, a Poloniei, Romaniei, Bulgariei si Turciei.

Acolo s-a stabilit operationalizarea scutului pana la urmatorul summit, acolo am stabilit sa avem operational un comandament de unitate de divizie, acolo s-a stabilit sa avem un comandament de batalion pentru probleme logistice, de imbinare a fortelor (...) Pasul urmator era sa obtinem si trupele pe care sa le comande acest comandament de divizie (...), pentru ca este foarte important sa ai comandamentul. In primul rand trebuie sa il populezi cu logistica necesara soldatilor, adica sa ai tancurile, tunurile, rachete, tot ce iti trebuie pentru lupta pozitionala, sa ai alimentele pentru militari, combustibilul in depozite si militarii sa vina', a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca, la ora actuala, Marea Neagra este 'un lac rusesc' pentru ca forta militara a Federatiei Ruse in zona aceasta este 'mult mai mare si dominanta' in raport cu fortele navele ale NATO, insa a tinut sa puncteze ca in jurul Marii Negre si in proximitatea acesteia sunt baze aeriene extrem de puternice ale NATO. Ei nu au respectat mai nimic din ce au promis si atunci trebuie sa avem o reactie de descurajare (...) Acum au ajuns la frontiera NATO, ce asteptam, sa invadeze Polonia ca sa ne trezim (...) Nu, NATO a fost fortat sa reactioneze (...) Putin daca va forta lucrurile (...) nu va face decat sa lanseze definitiv o cursa a inarmarilor, pe care iarasi o va pierde pentru ca nu are forta Occidentului daca se va pune problema cresterii cheltuielilor militare', a declarat Traian Basescu, informeaza Agerpres. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro