Basescu si Oprea se reevalueaza reciproc. Este posibila o alianta UNPR-PMP? Cum comenteaza analistii

Basescu si Oprea se reevalueaza reciproc. Este posibila o alianta UNPR-PMP? Cum comenteaza analistii

De cealalta parte, Gabriel Oprea s-ar putea afla in situatia in care UNPR sa intre in cursa electorala de anul viitor ca partid de sine statator si nu intr-o alianta cu PSD, fiind dornic sa se desprinda de eticheta de partid-breloc. "Orice este posibil" Ce sanse ar avea o noua formatiunea politica rezultata din fuziunea dintre un partid de dreapta, asa cum s-a pozitionat PMP, si un partid de centru-stanga, UNPR, al carui interes este de a ramane la guvernare in orice formula politica de conjunctura? Specialistii in comunicare politica, dimpotriva, cred ca diferentele de ideologie nu conteaza pentru electorat, iar dovada o face USL, cea mai de succes alianta dintre un partid de stanga si unul de dreapta de dupa 1990.

acum 57 luni (10 Sep 2015)

Fostul presedinte Traian Basescu s-a intalnit la inceputul acestei saptamani cu vicepremierul Gabriel Oprea, au declarat surse politice pentru "Adevarul".

Aceleasi surse politice sustin ca vicepremierul Gabriel Oprea i-a propus fostului presedinte fuziunea dintre UNPR si PMP, in perspectiva alegerilor de anul viitor. Planul celor doi politiceni vizeaza mai intai alegerile locale de anul viitor, care sunt vazute ca un antrenament pentru parlamentarele din toamna. "Traian Basescu si Gabriel Oprea spera ca, unindu-si fortele, vor ajunge la cel putin 10% la alegerile din tomana, astfel incat vor putea sa influenteze viitoarea majoritatea parlamentara", spun surse politice.

Desi Traian Basescu nu este nici macar simplu membru in PMP, partidul se identifica cu imaginea fostului presedinte, niciun alt lider nereusind sa se remarce in cei aproape doi ani de existenta ai partidului. In plus, Traian Basescu a anuntat de curand ca intentioneaza sa revina in politica si ca se va inscrie in PMP in perioada urmatoare, fara sa excluda varianta unei candidaturi la sefia formatiunii conduse in prezent de Eugen Tomac, un politician fidel lui Basescu, care i-ar lasa fara retineri locul fostului sef al statului.

De cealalta parte, Gabriel Oprea s-ar putea afla in situatia in care UNPR sa intre in cursa electorala de anul viitor ca partid de sine statator si nu intr-o alianta cu PSD, fiind dornic sa se desprinda de eticheta de partid-breloc. Gabriel Oprea a pregatit deja terenul pentru o candidatura pe cont propriu, UNPR fuzionand in urma cu cateva luni cu PPDD, partid care mai are inca filiale si mai ales adepti in teritoriu. Potrivit surselor noastre, Gabriel Oprea este dispus sa-i ofere lui Traian Basescu functia de presedinte al noului partid rezultat din contopirea dintre UNPR si PMP. Daca Traian Basescu ar accepta, Gabriel Oprea ar ramane presedinte -executiv, exact rolul pe care l-a avut si la nasterea UNPR. Actualul vicep... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro