Basescu: Romania si R. Moldova sunt doua state independente pentru ca asa au hotarat "doi criminali"

Traian Basescu a declarat ca Romania si Republica Moldova sunt doua state independente,pentru ca asa au hotarat Stalin si Hitler si s-a intrebat daa nu ar fi mai bine ca cele doua tari sa fie unite in contextul agresivitatii Rusiei, informeaza Mediafax.

acum 67 luni (3 Apr 2015)

Traian Basescu a declarat ca Romania si Republica Moldova sunt doua state independente,pentru ca asa au hotarat Stalin si Hitler si s-a intrebat daa nu ar fi mai bine ca cele doua tari sa fie unite in contextul agresivitatii Rusiei, informeaza Mediafax. Astazi suntem doua state independente, dar noi nu am stabilit acest lucru niciodata, ci a fost hotarat de doi criminali - Stalin si Hitler si consfintit de Molotov si Ribbentrop. Luand in considerare agresivitatea Rusiei din ultimii 2 ani, poate cel mai bun lucru pentru romanii de pe cele doua maluri ale Prutului este sa fie impreuna, uniti?

Citeste si: Basescu vrea sa devina cetatean al Republicii Moldova, dar nu acum

Fostul sef al statului a precizat ca mai exista si solutia de a merge impreuna in Uniunea Europeana. "Trebuie sa ne gandim care este solutia cea mai buna pentru garantarea propriei noastre securitati, luand in considerare evolutiile din regiunea Marii Negre, care a devenit in ultimul timp una dintre zonele cele mai tensionate din lume", a spus Basescu.

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a inmanat, joi, la Resedinta de stat, lui Traian Basescu Ordinul "Stefan cel Mare", "in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro