Basescu retrimite Parlamentului legea referitoare la pensionarea personalului aeronautic

Basescu retrimite Parlamentului legea referitoare la pensionarea personalului aeronautic

"Avand in vedere faptul ca reducerile salariale din sectorul bugetar au afectat numai o anumita parte din personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila, in timp ce alti membri ai acestei categorii de personal nu au avut veniturile diminuate, consideram ca stabilirea cuantumului pensiei, pe baza unui procent din veniturile realizate in ultimele 12 luni de activitate, anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare, este de natura a crea discriminari intre membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist.

acum 113 luni (9 Oct 2014)

"Referitor la legea speciala legata de pensionarea personalului aeronautic. Daca primesc aviz pozitiv de la Guvern, eu o promulg", a declarat Traian Basescu.

"Avand in vedere faptul ca reducerile salariale din sectorul bugetar au afectat numai o anumita parte din personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila, in timp ce alti membri ai acestei categorii de personal nu au avut veniturile diminuate, consideram ca stabilirea cuantumului pensiei, pe baza unui procent din veniturile realizate in ultimele 12 luni de activitate, anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare, este de natura a crea discriminari intre membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist. Totodata, consideram ca stabilirea unui regim special de pensionare, pe baza importantei economice deosebite, a sectorului de activitate, este discriminatorie in raport cu celelalte categorii socio-profesionale din domeniul transporturilor ori din alte domenii cu importanta economica deosebita", se precizeaza in cererea de reexeminare, adresata presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro